Zunobri 1 pakt eerste punten van het seizoen

28 september 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
snel op een 4-0 voorsprong
Zunobri1-2020

Het afgelopen weekend stond voor Zunobri 1 alweer de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma. Vooralsnog lukte het Zunobri nog niet punten te pakken. Enkele keren was Zunobri wel dicht bij een overwinning, maar iedere keer moest Zunobri de overwinning aan de tegenstander laten.

De tegenstander voor deze wedstrijd was Stadskanaal '74, de gasten uit Zuid-Oost Groningen zijn net als Zunobri nog puntloos. Beide ploegen waren getergd van de hatelijke nul punten af te komen.

In de openingsfase schoot Zunobri uit de startblokken door snel op een 4-0 voorsprong te komen. Belangrijk was dat de ploeg van coaches Henk Nieuwenhuis en Willem Pera veel energie op de mat legde, en knokte voor iedere bal. Na de flitsende start kwam Stadskanaal iets terug, maar Zunobri bleef de hele eerste helft de bovenliggende partij. Met een stand van 10-7 gingen de beide ploegen aan de thee.
In het begin van de tweede helft wist Stadskanaal het gat te verkleinen tot twee punten. Zunobri echter rook kansen op de eerste overwinning van het seizoen en counterde ijzersterk. Met vier doelpunten op rij vergrootte Zunobri de marge naar 14-8.

Stadskanaal was niet van plan de handdoek in de ring te gooien, en bleef knokken voor wat het waard was. Met drie goals op rij kroop Stadskanaal weer naderbij en werd het toch weer spannend op het kunstgrasveld aan het van Starkenborgkanaal.
In de slotfase rammelde Stadskanaal nog hard aan de deur bij Zunobri, maar de ploeg van sponsor Esha - Part of BMI group hield stand en kon met een 17-15 overwinning de eerste punten van het seizoen bijschrijven.