Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri 1 herpakt zich sterk tegen Wik ‘34

26 november 2018    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri-1-2018

De start van het zaalseizoen bracht Zunobri 1 naar het Friese Damwoude. Laat op de avond speelden Wik ’34 en Zunobri 1 hun openingswedstrijd in poule 4B. Tegenstander Wik ’34 is voor de ploeg uit Zuidhorn geen onbekende. Uit het verleden bleek dat er voor Zunobri een stugge tegenstander op het programma stond.  Met prachtige nieuwe inspeelshirts van sponsor Esha – part of BMI Group om de schouders maakte Zunobri zich klaar voor het treffen met Wik ’34.
Zunobri 1 startte de wedstrijd zoals coach Emiel Folkers zijn ploeg had meegeven. Vol energie, scherp en keihard werken voor elkaar. Na de eerste mislukte aanval van Wik mocht Jantine Ribeiro in de tegenstoot direct de 0-1 aantekenen. De wedstrijd ontbrande in hoog tempo, en de beide ploegen smeten met hun krachten. Halverwege de eerste helft gaven beide ploegen geen duimbreed op elkaar toe. Bij de stand 5-5, gemaakt door Thomas Wijtsma, was de wedstrijd weer volledig in evenwicht. In het laatste deel van de eerste helft kwam Zunobri steeds beter in de wedstrijd. Vlotte aanvallen werden omgezet in mooie goals. Tjeerd de Jong zette Zunobri weer op een voorsprong van twee punten, 7-9.De eerste driepuntsvoorsprong voor Zunobri kwam van de hand van Simone Veenstra. Zunobri handhaafde het geslagen gat, en ging met een 13-16 voorsprong de rust in.
In de tweede helft liepen de aanvallen bij Zunobri minder soepel, en dit gaf Wik ’34 de gelegenheid om weer dichterbij te komen. Bij 17-17 waren de beide ploegen weer op gelijke hoogte gekomen. De Friese ploeg stoomde door, en Zunobri kon maar mondjesmaat iets tegenover de energie van de thuisploeg zetten. Op 20-18 zag de wedstrijd er voor Zunobri heel anders uit. Met het inbrengen van Manon Brander en even later ook Esther Hamming probeerde coach Folkers het tij te keren. Met nog enkele minuten te spelen pakte Wik ’34 een ruime 22-19 voorsprong. Donkere wolken pakten zich voor Zunobri samen boven sporthal de Boppeslach. Jantine Ribeiro echter bracht weer een lichtpuntje voor de Zuidhorners ( 22-20). Even later liet Simone Veenstra met een sterke actie en prachtige goal de maan weer een beetje door de wolken breken. Na de 23-21 van Wik ’34 zette Zunobri nog eens vol aan, om te proberen nog een puntje veilig te stellen. Uit een vrije bal scoorde Zunobri 23-22, en met nog een enkele minuut te gaan leek een puntendeling nog altijd mogelijk. Jantine Ribeiro speelde met haar vak nog een ijzersterke aanval, en wist uiteindelijk met een fraaie doorloopbal de 23-23 te maken. In het slot van de wedstrijd was het voor Zunobri nog even billen knijpen, want Wik ’34 kreeg nog een aantal kansen op de volle mep. Het gat van de korf werd niet meer gevonden, en voor Zunobri voelde het puntje dat ze overhouden aan het bezoek aan Dawoude als winst. Lange tijd was Wik ’34 de bovenliggende partij, maar op vechtlust kwam Zunobri toch terug.
Volgende week speelt Zunobri 1 een thuiswedstrijd. Spannum komt in sporthal de Quick Silver S op bezoek. Om 15.15 uur start de wedstrijd.

verslag: Fred Pera