Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorners vieren carnaval met badmuts in Bedum

7 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Zeno viert carnaval in Bedum.Zaterdag 5 maart ’11 vierde Zeno groot feest in Bedum, het leek wel carnaval in het noorden. De zwemmers van Zeno werden door hun medezwemmers en supporters hartstochtelijk

Zeno viert carnaval in Bedum.

Zaterdag 5 maart ’11 vierde Zeno groot feest in Bedum, het leek wel carnaval in het noorden. De zwemmers van Zeno werden door hun medezwemmers en supporters hartstochtelijk aangemoedigd. Het enthousiaste gedrag toverde zowaar een glimlach op de gezichten van de scheidsrechters. Maar ook de tegenstanders Trivia en Ducdalf konden de toejuichingen wel waarderen. Trivia probeerde het ook nog even, maar hun aansporingen haalden het niet bij het lawaai van Zeno.
Zeno had ook reden voor feest: er was opnieuw een record-deelname van 33 zwemmers. Enkele zwemmers zijn overgekomen van het door het ontbreken van een thuiszwembad geplaagde Aquaflippers, maar er is vooral een grote toename van jonge zwemmers. Zo veel dat het bestuur van Zeno heeft besloten tot een ledenstop voor de wedstrijdafdeling. Nieuwe aanmeldingen komen eerst op een wachtlijst terecht.

De andere reden om feest te vieren waren de uitstekende prestaties van Zeno. Er vielen maar liefst 46(!) verbeteringen van de persoonlijk beste tijd te noteren. Te veel om allen apart te noemen. Twee nieuwe zwemmers verdienen dat wel want Ilse Finck en Nynke Gerritsma haalden in hun eerste wedstrijd meteen een medaille. Ook Lucia Wijbenga presteerde goed in haar eerste wedstrijd.
Er werden ook clubrecords gebroken door de zusjes Benice en Arianne Kooijinga, van de 7- en 10-jarigenen. De jongste, Benice liet een prachtige rugslag zien voor een 7 jarige. Mattia van der Laan verbeterde de tijd van voor 13-jarigen en was daarmee tevens de snelste dame ooit van Zeno op de 25 meter rugslag!

De laatste reden om er een groot feest van te maken gold het grote aantal Zeno-zwemmers dat onder luide toejuichingen naar het podium mocht, om een medaille omgehangen te krijgen. Goud was er voor Arjonne van der Laan, Benice Kooijnga, Hielke Zuidema, Mattia van der Laan, Mirte Drijfhout, Patrick Huberts, en Desmond Drijfhout.
Zilver werd behaald door Sven Heijkoop, Marinda Top, Ilse Finck, Arianne Kooijinga, Evert Hofman en Rowin Zijlstra. Brons kwam terecht bij Nynke Gerritsma, Anna Hatzman, Saakje van Zelderen, Jesper Noordenbos, Alex Wilkens en Joshua Knoop.
En het bleef nog lang onrustig in Bedum.......!

7-3-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Dance area marathon (7)

Joh Smitpark swingt met The Dance Area

15 mei 2021    Zuidhorn-nieuws - fotos
Dans marathon met ruim 100 dansers
Lees verder →
Etalageroute-2020 (5)

Ook in 2021 kunst in de Etalages van Zuidhorn

15 mei 2021    Zuidhorn-nieuws
“ genieten van kunst kan zorgen voor een groter geluksgevoel”
Lees verder →
Omd 2020 niehove

Website Stichting Open Monumentendag Westerkwartier totaal nieuw met weergave-kaart monumenten!

14 mei 2021    Zuidhorn-nieuws
Heeft u zaterdag 11 september 2021 al genoteerd in de agenda? Wie wint de Steunpilaar 2021? Wat is het Jaarthema?
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Geen succes voor Mollema in eerste bergetappe

14 mei 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zwitser te sterk voor Zuidhorner
Lees verder →
Home-start

Home-Start steunt ouders in het Westerkwartier bij opvoeden

12 mei 2021    Zuidhorn-nieuws
Praktische hulp en vriendschappelijk contact
Lees verder →
Hielke westra wh

Gemeente Westerkwartier gaat in gesprek met inwoners over warmtetransitie

12 mei 2021    Zuidhorn-nieuws
Enquête & Dialoogavond op 10 juni voor dorpen Zuidhorn, Noordhorn, Briltil, Enumatil, Den Horn
Lees verder →