Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zuidhorn wint in bekerwedstrijd van Broekster Boys

29 augustus 2016    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dinsdag speelt Zuidhorn de laatste bekerwedstrijd in Drachten
Vvzuidhorn-familiedag-2016 wedstrijd (1)

Zuidhorn heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van Broekster Boys en daarmee de teleurstelling over de nederlaag tegen GVAV Rapiditas weg gespeeld. Het was een spannende en gelijk opgaande wedstrijd, die in de slotfase werd beslist door een doelpunt van Laurens Bloem.

Broekster Boys kwam met grotendeels dezelfde selectie naar Zuidhorn. Slechts Abel – Jan Marinus was nieuw in de basis  van trainer Ron de Boer, woonachtig in Grijpskerk. Bij Zuidhorn ontbraken de geblesseerde spits Jaap Jacobs, Peter Janse ( werk), Daan Kocken ( geschorst). Ook nieuweling Ronald Bosker is geblesseerd geraakt  en Fred Eilander herstelt nog van de in de nacompetitie tegen Leeuwarder Zwaluwen opgelopen blessure.

Zuidhorn begon goed en Stefan de Walle pikte direct een bal af van de Broekster defensie, maar een treffer leverde het niet op. Naarmate de 1e helft vorderde nam Broekster Boys het initiatief wat over, maar beide ploegen konden geen grote kansen scheppen. In de tweede helft kwam aanvankelijk weer  het meeste gevaar van Zuidhorn. Na een uurtje voetballen schoot Kevin van der Kooi na een mooie actie tegen de paal. Aan de andere kant ontregelde de Zuidhorn- defensie het meeste gevaar en keepte goalie Marcel Groothof weer betrouwbaar. Het leek in 0-0 te eindigen, maar in de 88e minuut viel toch nog een beslissing. Kevin van der Kooi werd onderuit getikt op een meter of 20 van  het doel. Laurens Bloem kwam naar voren en zoals zo vaak was zijn uithaal raak en daarmee bekroonde hij zijn goede wedstrijd en die van zijn teamgenoten. Doelman Krol zag er niet heel sterk uit.

Door de 5-0 zege van Drachtster Boys op GVAV is de poulewinnaar bekend, de Drachtsters die uit de hoofdklasse zijn gedegradeerd. Dinsdag speelt Zuidhorn de laatste bekerwedstrijd in Drachten. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Gramsbergen.

  • Vvzuidhorn-familiedag-2016 wedstrijd (2)
  • Vvzuidhorn-familiedag-2016 wedstrijd (3)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over gezonde huiskamer, Meldpunt discriminatie & Ontmoet elkaar in de buurt

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 september 2023
Lees verder →
Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →