Zuidhorn na slechte start ruim onderuit tegen Pelikaan S

26 september 2016    Zuidhorn-nieuws - Sport
Al na 3 minuten sneed Pelikaan S door de doorgaans zo hechte Zuidhorn- defensie
Voetbalclubzuidhorn

OOSTWOLD – Vol goede moed trok Zuidhorn op het kunstgras in Oostwold ten strijde tegen favoriet Pelikaan S, maar geen moment konden de mannen van trainer Kees Bouma aanspraak maken op een tastbaar resultaat. Na 27 minuten stond een beschamende 4-0 stand op het bord. Het werd uiteindelijk 7-2 voor Pelikaan S. dat aan de hand van mannen als  Anton Jongsma, Edu de Jonge Rosa  en Petrit Hoxhaj zich nadrukkelijk profileerde als titelkandidaat.

Al na 3 minuten sneed Pelikaan S door de doorgaans zo hechte Zuidhorn- defensie en Martijn Drent ( overgekomen van WVV zondag) schoot resoluut raak. Nauwelijks van de schrik bekomen moest doelman Marcel Groothof opnieuw zijn meerdere erkennen in Drent, die een knappe voorzet van Petrit Hoxhaj keurig afrondde: 2-0. Na een kwartier redde Groothof knap op een harde kegel van Ali Hussein Jaffar. Pas daarna het eerste gevaar van Zuidhorn, maar Jaap Jacobs kopte de vrije trap van Laurens Bloem ruim naast. Kevin van der Kooi knalde net over de goal van Pelikaan S. Halverwege het eerste bedrijf glipte Handrit Hoxhaj langs Daan Kocken en knalde de bal via Groothof in het nylon: 3-0. Na 27 minuten werd het nog erger voor het aangeslagen Zuidhorn. Laurens Bloem kopte de bal terug naar zijn eigen doel, maar zag Edu de Jonge Rosa over het hoofd. Wouter de Boer leek het gevaar te bezweren, maarde de van ACV overgekomen aanvaller liet zich slim vallen en arbiter Bijsterveld uit Marknesse besloot tot een  strafschop. Danny Holband knalde overtuigend raak: 4-0.

Gelukkig rechtte Zuidhorn enigszins de rug en Wouter de Boer zag in de 31e minuut een als voorzet bedoeld schot zomaar het doel in vliegen: 4-1. Toen drie minuten later Laurens Bloem na een overtreding op Jos Schultringa de achterstand op fraaie wijze terug bracht tot 4-2 gloorde er zowaar weer wat hoop bij de gasten. Jordi Schuiling schoot in kansrijke positie over na een voorzet van Jos Schultinga. Aan de andere kant miste Danny Holband een goede mogelijkheid na een voorzet van Petrit Hoxhaj. De 5-2 op slag van rust was de doodsteek voor Zuidhorn. Edu de Jonge Rosa soleerde fraai door de verdediging van de bezoekers en liet Groothof van dichtbij kansloos. In de rust gaf de ervaren doelman van Zuidhorn aan dat hij niet verder kon vanwege een bovenbeenblessure. Eerstejaars A- junior Iddo Kooistra verving hem en deed dat knap. Al in de eerste minuut na de hervatting kwam hij moedig zijn doel uit om Petrit Hoxhaj van scoren af te houden. Hoewel Bijsterveld niet slecht leidde vielen enkele cruciale beslissingen in het nadeel van Zuidhorn uit. Jaap Jacobs  kreeg na 55  minuten geen strafschop waar het wel eentje leek en datzelfde herhaalde zich later in de wedstrijd nog eens, maar dan met Jos Schultinga in de hoofdrol. Jordi Schuiling schoot net over en Iddo Kooistra stopte knap een vrije trap van Hoxhaj.

Halverwege de 2e helft was invaller Stefan de Walle dichtbij 3-5,maar zijn inzet ging net naast de goal. Petrit Hoxhaj miste een fraaie kans voor de ploeg van trainer Kurt Elshot, jaren profvoetballer bij FC Groningen en NAC Breda. Toen Marijn Drent zich ogenschijnlijk opnieuw behoorlijk blesseerde kwam goalgetter Freddy de Grooth voor het eerst deze competitie binnen de lijnen. De Grooth bleek hersteld van zijn blessure en stond in de 79e minuut op de goede plek om een voorzet van Handrit Hoxhaj af te ronden: 6-2. In de 88e minuut schoot Laurens Bloem en vrije trap via de paal naast. Het slotakkoord was voor Pelikaan S, die middels invaller Yoshua St.Juste de stand op 7-2 bracht.