Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zonnige opening ontmoetingstuin Zonnehuis Oostergast

31 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Siertuin, pluktuin en kruidentuin
Ontmoetinstuin zonnehuis (1)

In Zonnehuis Oostergast is dinsdag 30 juli onder grote belangstelling een bijzondere ontmoetingstuin in gebruik genomen. Bewoners van het Zonnehuis en inwoners van de wijk Oostergast kunnen voortaan genieten van een prachtige aangelegde sier-, pluk- en kruidentuin met paden die aansluiten bij het terras van het Dorpsplein. De aanleg is mede mogelijk gemaakt dankzij giften.
 
Iedereen hielp mee bij de feestelijke opening, waar ook medewerkers van Zonnehuisgroep Noord bij aanwezig waren. De medewerkers van De Huiskamer, het restaurant, hadden samen met vrijwilligers een heerlijke barbecue georganiseerd. De activiteitenbegeleiders en dames van Theater ’t Pratertje hebben samen met het bewonerskoor een toepasselijk lied gezongen bij de onthulling van de wegwijzer. De tuin zorgde gelijk voor warme ontmoetingen in een heerlijk zomerzonnetje. 
 
Siertuin, pluktuin en kruidentuin
Voor de inrichting is een strakke vorm gekozen, passend bij de moderne omliggende gebouwen, met een romantische uitstraling. Het toegangspad wordt begeleid door een dakvormige bomenrij van Amberbomen die overloopt in het terras van De Huiskamer en het Grand Café, dat daardoor meer schaduw krijgt. Op warme zomerse dagen zijn er aangename zitplekken en in het najaar hebben deze bomen een uitzonderlijke rode verkleuring, die de loofgang een extra beleving geeft.
 
Aan weerszijden van het pad zijn twee strak gevormde tuintjes ontworpen, met een diversiteit in beplanting en een houten prieel met bankjes. Het bestaande gazon blijft voor een deel gehandhaafd, daar is een speciaal pad aangelegd dat geschikt is voor rolstoelen. Voor de hogere bloeiende hagen is Spirea Billiardii gekozen, die in het voorjaar prachtig bloeit. De lage haagjes bestaan uit hulst en rozen. Ook in de perkjes staan rozen.
 
De kruiden zijn in hoge plantenbakken geplaatst, zodat bewoners ook makkelijk kunnen tuinieren. Er staan heerlijke kruiden in zoals (chocolade)munt, thijm, salie, citroenmelisse en zelfs colakruid. In de pluktuin staan verschillende bessenstruiken, waaronder kruisbessen. Ook is er aardbei, rabarber, druif, framboos en braam geplant. Allemaal snoepgoed waar iedereen van mag genieten. De koks van het restaurant De Huiskamer gaan ook dankbaar gebruik maken van de verse kruiden.
 
Met grote dank aan de giften van Vrienden van het Zonnehuis Oostergast, Nationaal Ouderenfonds; fonds Ab Laane, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Stichting VSB fonds, Donatie familie t.b.v. terrasoverkapping en de Personeelsvereniging Zonnehuis Oostergast. 
 

eigen foto´s

  • Ontmoetinstuin zonnehuis (4)
  • Ontmoetinstuin zonnehuis (2)
  • Ontmoetinstuin zonnehuis (3)
  • Ontmoetingstuin zonnehuis
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollematocht-2019 (5)

Fietsen en vrienden maken tijdens Mollematocht

25 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
En fans langs de route
Lees verder →
Henk staghouwer hielke westra fotograaf arjen schilperoord

Westerkwartier Paardenkwartier presenteert visiedocument

25 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
kansen door schaalvergroting agrarische sector
Lees verder →
Picknickbank voedselbank

Picknickbank RTVNoord naar Voedselbank Westerkwartier

25 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
mensen met elkaar verbinden
Lees verder →
Igor wijnker

Workshop Creatief Schrijven start in september

23 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
Ruim 1 miljoen Nederlanders doet aan creatief schrijven en droomt ervan ooit een boek te publiceren.
Lees verder →
Sexy

Pensioen is niet sexy, maar het heeft je aandacht wel nodig!

23 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
stichting VrouwenVisie en stichting Vrouwensalon organiseren symposium
Lees verder →