Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zonnehuisgroep Noord trots op kwaliteitskeurmerk

16 september 2022    Zuidhorn-nieuws
goede zorg en ondersteuning waarbij interactie tussen de cliënt, de zorgprofessional en zijn naasten centraal staat
Zonnehuis-gevel

 Zonnehuisgroep Noord bewijst zichzelf opnieuw met het behalen van het PREZO-keurmerk. Dit keurmerk werd na een uitgebreid onderzoek uitgereikt aan de wijkverpleging van Zonnehuis Thuis, Revalidatiecentra Zuidhorn en Eemsdelta, Hospice de Mantel en het Centraal Bureau.

PREZO is een kwaliteitskeurmerk; de letters staan voor PREstaties in de ZOrg. Het betekent dat cliënten kunnen rekenen op goede zorg en ondersteuning. Hierbij staat de interactie tussen de cliënt, de zorgprofessional en zijn naasten centraal. 

Het certificaat is toegewezen na een onafhankelijk onderzoek onder medewerkers, cliënten, familie en andere betrokkenen. De auditor was bijzonder onder de indruk van de verbeteringen die het afgelopen jaar zijn doorgevoerd en de mooie plannen die er liggen voor het komende jaar.

Persoonsgerichte zorg
De persoonlijke behoeften, wensen, interesses en voorkeuren van de cliënt en diens naasten zijn leidend. Samen wordt er gedacht in mogelijkheden en wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de leefwereld van de cliënt.

Het is een pittige tijd voor de zorg, er is krapte op de arbeidsmarkt en het coronavirus is er nog steeds. Bestuursvoorzitter van Zonnehuisgroep Noord Nienke Ybema: “Toch kijken de zorgmedewerkers naar wat bij de cliënt past. Zelfs met een enorme druk op de roosters lukt het ons om goede zorg te leveren. Het gaat daarbij niet alleen om lichamelijke verzorging, maar ook om goede geestelijke verzorging. We hebben oog voor het totale welzijn van onze cliënten.”

Met dank aan alle medewerkers
Voor Nienke is het behalen van het keurmerk de verdienste van de enorme inzet die de medewerkers elke dag tonen. “Het geeft niet alleen aan dat onze cliënten tevreden zijn, maar ook dat wij structureel werken aan betere zorg. Dat kan alleen door de geweldige inzet van alle collega’s, ze hebben het geweldig gedaan.”

Het periodiek toetsen van onze dienstverlening, via interne en externe audits, houdt ons scherp. Het helpt ons als organisatie om continu te leren en te verbeteren. Zo blijven we in alle lagen van de organisatie werken aan wat van meerwaarde is voor de cliënt. We blijven de zorgketen doorontwikkelen samen met onze netwerkpartners. Het keurmerk is een mooie stimulans en niet het eindpunt.”

  • Prezo-keurmerk
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Dwarsdiep-blik-op-het-dwarsdiep-vanaf-het-westen-naar-het-oosten

Presentatie schetsontwerp Dwarsdiep tijdens openbare bijeenkomst

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Ontwerp richt zich voornamelijk op de natte natuurkern/waterberging van het Dwarsdiep
Lees verder →
Flexflitser flitspaal

Flexibel en duurzaam bekeuren tussen Grijpskerk en Sebaldeburen

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Mobiele flitspaal langs provinciale weg
Lees verder →
Hack-pixabay

Man en vrouw uit Westerkwartier aangehouden voor bankhelpdeskfraude

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Stijging van aangiftes in Noord-Nederland
Lees verder →
Energiecoach

Nieuwe ronde Junior Energiecoach!

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Doe mee, voor een vollere portemonnee!
Lees verder →
Kind verdriet

Westerkwartier biedt hulp voor kinderen van de kinderopvangtoeslag affaire

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Deze hulp heet ‘brede ondersteuning’
Lees verder →
vrouw ondernemer-pixabay

Inkomensaanvulling en bedrijfskrediet voor gevestigde ondernemers

26 januari 2023    Zuidhorn-nieuws
Door diverse oorzaken kunnen ondernemers het financieel best moeilijk hebben om rond te komen en om de onderneming voort te kunnen zetten.
Lees verder →