Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zonnehuisgroep Noord sluit meerjarencontract met apotheekketen

30 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Lokale aanpak met Zonnehuizen en Woonhavens: betere processen, kortere lijnen en een hogere efficiency.
Ondertekening-eigen foto

Zonnehuisgroep Noord en Apotheek Zuidhorn (namens meerdere apotheken) hebben een langdurige overeenkomst gesloten voor de farmaceutische dienstverlening. Beide organisaties omarmen de filosofie om zorg en werkgelegenheid in de regio te behouden. De krachtige provinciale samenwerking start op 1 juli 2020.
 
Voor de lokale farmaceutische zorg werkt Zonnehuisgroep Noord samen met Apotheek Zuidhorn, Apotheek Leens, Apotheek Salentijn in Appingedam, Apotheek Marum en Apotheek Wildersgang in Delfzijl.
 
Zonnehuisgroep Noord is verheugd over de afspraken met Apotheek Zuidhorn, die namens de aangesloten apotheken het aanspreekpunt is voor contractuele zaken. “Dankzij deze samenwerking zetten we onze cliënten nog meer centraal en verdiept zowel de apotheker als onze zorgmedewerker zijn professionele rol", aldus Nienke Ybema, voorzitter Raad van Bestuur. “We verbeteren processen, realiseren kortere lijnen en een hogere efficiency. Daarnaast borgen we de medicatieveiligheid en realiseren we ook een mooie besparing in medicijnuitgaven, dat geld besteden we liever aan de primaire zorg voor onze cliënten.”
 
Lokale aanpak met Zonnehuizen en Woonhavens
Er is een uniform medicatieprotocol met ruimte voor lokale afspraken, er is sprake van maatwerk bij de 11 Zonnehuizen en Woonhavens op het Groninger platteland. De aangesloten apotheken stemmen praktische zaken met de locaties in hun regio af. Bijvoorbeeld hoe vaak er geleverd moet worden en tot hoe laat er geleverd kan worden.
 
De artsen, apothekers en cliënten blijven in het nieuwe contract vrij in hun keuze van medicijnmerk. De apotheker draagt bij aan de keuze voor de meest doelmatige optie. Als de specialist ouderengeneeskunde aangeeft dat een bepaald merk medicijn noodzakelijk is, zal de apotheek altijd dat merk verstrekken.
 
Betrouwbare en betrokken partners
Nienke Ybema: “Voorschrijfvrijheid is belangrijk voor cliënten, we streven immers naar behoud van eigen regie. De cliënt en diens wensen en behoeften staan voor ons altijd centraal. De succesfactor van onze samenwerking is dat we organisatiebreed dezelfde afspraken hanteren met ruimte voor maatwerk en professionalisering bij de locaties. Onze zorgmedewerkers bouwen een intensieve samenwerking op met de lokale apotheken. Dit komt uiteindelijk de gezondheid en het welzijn van de cliënt ten goede.
 
De lokale apotheker heeft een vast contactpersoon per locatie voor de dagelijkse ondersteuning. Samen regelen ze de actuele medicatiebewaking en een medicatiereview voor alle langdurige cliënten. Er is aandacht voor kennisdeling en het ontwikkelen van nieuwe zorgdiensten. Hierbij kan gedacht worden aan screening en preventie van chronische ziekten als diabetes en COPD of een uitgebreide medicatiecheck door de apotheker, in samenspraak met de behandelend arts. De korte lijnen, goede bereikbaarheid en ruime flexibiliteit in levering blijven hierdoor gewaarborgd.” 
 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hanckemadag scouting (1)

Eerste officiële “Hanckemadag” groot succes

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester door ‘t slijk
Lees verder →
Irma van beek-

Meldpunt discriminatie Westerkwartier bestaat twee jaar

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
Zunobri

Zunobri wordt 1e helft van de mat gespeeld

25 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Een wanvertoning van een eerste helft. Een tweede helft om de veerkracht van Zunobri te laten zien. Een derde helft om toch weer als een team samen te zijn.
Lees verder →
Wijnloop zuidhorn 2023 (1)

Wijnloop Zuidhorn: Wandelen met een glas wijn in de hand

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Gezellige en ontspannen sfeer in centrum
Lees verder →
Dubbel senioren tafeltennis

Talero 1 wint eerste competitiewedstrijd

24 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
primeur seniorenteam 7-3
Lees verder →
Gob inzicht

Wereld van het Kinderbrein

23 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Lezing Mark Mieras
Lees verder →