Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zonnehuisgroep Noord sluit meerjarencontract met apotheekketen

30 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Lokale aanpak met Zonnehuizen en Woonhavens: betere processen, kortere lijnen en een hogere efficiency.
Ondertekening-eigen foto

Zonnehuisgroep Noord en Apotheek Zuidhorn (namens meerdere apotheken) hebben een langdurige overeenkomst gesloten voor de farmaceutische dienstverlening. Beide organisaties omarmen de filosofie om zorg en werkgelegenheid in de regio te behouden. De krachtige provinciale samenwerking start op 1 juli 2020.
 
Voor de lokale farmaceutische zorg werkt Zonnehuisgroep Noord samen met Apotheek Zuidhorn, Apotheek Leens, Apotheek Salentijn in Appingedam, Apotheek Marum en Apotheek Wildersgang in Delfzijl.
 
Zonnehuisgroep Noord is verheugd over de afspraken met Apotheek Zuidhorn, die namens de aangesloten apotheken het aanspreekpunt is voor contractuele zaken. “Dankzij deze samenwerking zetten we onze cliënten nog meer centraal en verdiept zowel de apotheker als onze zorgmedewerker zijn professionele rol", aldus Nienke Ybema, voorzitter Raad van Bestuur. “We verbeteren processen, realiseren kortere lijnen en een hogere efficiency. Daarnaast borgen we de medicatieveiligheid en realiseren we ook een mooie besparing in medicijnuitgaven, dat geld besteden we liever aan de primaire zorg voor onze cliënten.”
 
Lokale aanpak met Zonnehuizen en Woonhavens
Er is een uniform medicatieprotocol met ruimte voor lokale afspraken, er is sprake van maatwerk bij de 11 Zonnehuizen en Woonhavens op het Groninger platteland. De aangesloten apotheken stemmen praktische zaken met de locaties in hun regio af. Bijvoorbeeld hoe vaak er geleverd moet worden en tot hoe laat er geleverd kan worden.
 
De artsen, apothekers en cliënten blijven in het nieuwe contract vrij in hun keuze van medicijnmerk. De apotheker draagt bij aan de keuze voor de meest doelmatige optie. Als de specialist ouderengeneeskunde aangeeft dat een bepaald merk medicijn noodzakelijk is, zal de apotheek altijd dat merk verstrekken.
 
Betrouwbare en betrokken partners
Nienke Ybema: “Voorschrijfvrijheid is belangrijk voor cliënten, we streven immers naar behoud van eigen regie. De cliënt en diens wensen en behoeften staan voor ons altijd centraal. De succesfactor van onze samenwerking is dat we organisatiebreed dezelfde afspraken hanteren met ruimte voor maatwerk en professionalisering bij de locaties. Onze zorgmedewerkers bouwen een intensieve samenwerking op met de lokale apotheken. Dit komt uiteindelijk de gezondheid en het welzijn van de cliënt ten goede.
 
De lokale apotheker heeft een vast contactpersoon per locatie voor de dagelijkse ondersteuning. Samen regelen ze de actuele medicatiebewaking en een medicatiereview voor alle langdurige cliënten. Er is aandacht voor kennisdeling en het ontwikkelen van nieuwe zorgdiensten. Hierbij kan gedacht worden aan screening en preventie van chronische ziekten als diabetes en COPD of een uitgebreide medicatiecheck door de apotheker, in samenspraak met de behandelend arts. De korte lijnen, goede bereikbaarheid en ruime flexibiliteit in levering blijven hierdoor gewaarborgd.” 
 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Avond4daagse 2023 (11)

Avondvierdaagse Zuidhorn 2024: Record aantal kinderen uit Noordhorn en Zuidhorn in beweging

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Starttijden en routes voor de 5km en 10km en start/finish-locaties
Lees verder →
Tentdienst

Tentdienst tijdens de feestweek in Noordhorn

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De tentdienst brengt mensen uit Noordhorn en omgeving uit de verschillende kerken samen.
Lees verder →
Stekkie

Vissen is Cool!  Jeugdvergunning of jeugdvispas (de verschillen)

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Tip van hengelsportvereniging Noordhorn
Lees verder →
Leefbaarheidsprijs visvliet vitaal 2023

Welke vereniging volgt Visvliet Vitaal op met leefbaarheidsprijs 2024

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Wie nomineert u voor de lee­fbaarheidsprijs in het Westerkwartier?
Lees verder →
Ondertekening overeenkomst bouw coulissen oostindie leek - 22 mei 2024

Overeenkomst getekend voor Coulissen, een bijzonder project in Oostindie Leek

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
bouw van de woningen begint in september
Lees verder →
Vyber-e-bikes-test-winnaar-2024-def

Tweewielerhuis Noordhorn leverancier bekroonde VYBER fietsen

22 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Fietsen doorstaan met vlag en wimpel de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest
Lees verder →