Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zal Bauke Mollema straks, als het klimmen begint, meer van zich (kunnen) laten zien?

13 juli 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
bijna drie minuten achterstand in het algemeen klassement
Mollema trek


De renners in de Tour de France vieren de eerste rustdag. Een mooi moment om de balans op te maken. Bauke Mollema zal met gemengde gevoelens terugkijken en terecht. Zelf heeft hij de eerste negen etappes goed doorstaan, maar toch staat hij al op bijna drie minuten achterstand in het algemeen klassement. Bijna de helft van de achterstand werd zondag opgelopen in de ploegentijdrit. De conclusie na negen dagen Tour is dat Trek Factory Racing slechts een middenmoter is en niet de topploeg waar Mollema wel eens op zinspeelde.

Uiteraard is het wegvallen van Fabian Cancellara op de derde dag een bittere pil geweest en zijn bijdrage in een ploegentijdrit moet ook zeker niet onderschat worden. Feit is dat Mollema gedurende de etappes te weinig ondersteuning krijgt. Daar waar de meeste kopmannen zich door drie á vier knechten van voren laten houden, mag Mollema blij zijn dat er twee mannetjes in zijn buurt zijn. Gregory Rast lijkt zich als meesterknecht te ontpoppen, maar het is te mager.

 

Een mooi voorbeeld is de etappe van zaterdag met de finish op de Mûr-de-Bretagne. Voor de start sprak Mollema ambities uit om voor de ritwinst te gaan, maar toen het zover was moest de Groninger in zijn eentje een weg zoeken om op een goede positie aan de slotklim te beginnen. Dat lukte niet, waardoor hij onnodig extra energie aan moest wenden om vooraan te komen.


Uiteindelijk werd hij nog negende, waarmee het slechte rijden van de ploeg verbloemd werd. Mollema uit zich er niet over, maar zal ongetwijfeld zijn bedenkingen hebben. Het is te hopen dat een aantal helpers in de bergen beter uit de verf zullen komen, want dat zal nodig zijn. De ervaren Haimar Zubeldia zal ongetwijfeld van dienst kunnen zijn, maar het zou mooi zijn als er nog twee ploegmaten zijn die lang mee kunnen. Mogelijk kunnen Markel Irizar en Julián Arredondo dit. Van de laatste is bekend dat die ook nog wel eens zijn eigen plan wil trekken in een ontsnapping. Het leek zo mooi na zaterdag. Mollema stond tiende in het algemeen klassement, maar de ploegentijdrit heeft dit beeld behoorlijk verstoord.


Mollema staat zestiende met een achterstand van 2.56 minuten op geletruidrager Chris Froome. Daar waar hij aan het begin van Tour nog voorstond op alle grote favorieten zijn die hem inmiddels wel gepasseerd. Er is niks verloren, maar het is er zeker niet gemakkelijker op geworden. Na de rustdag in Pau is het de komende dagen klimmen wat de klok slaat, gelukkig het favoriete terrein van Mollema.

GIC

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →
Peter, pieternel en meindertshow 22 maart

De Peter, Pieternel en Meindert show met Lucas Zandberg

01 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Zandberg woont in Noordhorn en schreef romans als `Keizerlijk geel’ en ‘De rendementsdenker’.
Lees verder →
Natuurinclusieve landbouw

Collectief Groningen West wordt BoerenNatuur Groningen West

01 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe naam geeft beter aan waar het collectief voor staat
Lees verder →
Bert swart brug na reiniging

Schoonmaak Bert Swartbrug in herhaling

29 februari 2024    Zuidhorn-nieuws
wanneer is nog niet bekend
Lees verder →
Deborgeninactie

Leerlingen van de Nijeborg steunen Oekraïne met succesvolle actie

29 februari 2024    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Een ingezamelde bedrag van maar liefst € 5.316,30
Lees verder →