Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wethouder Nederveen zet pleegouder in het zonnetje

7 november 2018    Zuidhorn-nieuws
Nederveenpleegouder

Op woensdag  31 oktober 2018 vond de aftrap van de landelijke Week van de Pleegzorg plaats. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Het doel van deze week is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd maar ook worden huidige pleegouders in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet.

Afgelopen maandag zette wethouder Nederveen mevrouw Knopper uit Noordhorn in het zonnetje. Zij is al jaren lang pleegmoeder van twee pleegkinderen. Daarnaast heeft zij in het verleden meerdere pleegkinderen kortdurend opgevangen. In de ontmoeting vertelde mevrouw Knopper wat het pleegouderschap voor haar en haar pleegkinderen betekent en hoe belangrijk het voor pleegkinderen is dat zij kunnen opgroeien in een gezinssituatie: “Ze mogen er zijn en dat is het allerbelangrijkste”.

Pleegouders gezocht

Ondanks de vele pleegouders in Nederland, is er toch is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Ook in het Westerkwartier. Daarom worden er in de Week van de Pleegzorg in de hele provincie informatieavonden georganiseerd over pleegzorg. Tijdens deze avond vertelt de pleegzorgorganisatie over de verschillende pleegzorgvormen (bijvoorbeeld langdurige pleegzorg of weekend- en vakantiepleegzorg), de begeleiding die pleegouders krijgen en over waar u op voorbereid moet zijn als pleegouder. Ook schuift er een pleegouder aan die uit eigen ervaring vertelt.

Wilt u weten of het pleegouderschap iets voor u is? U bent van harte welkom op de informatieavond op 6 november 2018 om 20.00 uur in het gemeentehuis in Zuidhorn, Hooiweg 9.

De informatieavond is geheel vrijblijvend. Voor meer informatie en aanmelding voor de informatieavond: http://www.elkerpleegzorg.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt20121 (188)

Programma Oranjemarkt Zuidhorn 2019

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 27 april houden wij weer onze traditionele Oranjemarkt in het centrum van Zuidhorn.
Lees verder →
Tafels hoop

Tafels van hoop: 75 inwoners van Zuidhorn, eten, musiceren en dansen samen

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zes Syrische gezinnen hebben gekookt en waren betrokken bij de voorbereiding voor deze avond.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Westerkwartier Gemeentenieuws 23 april 2019

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Over verkeersmaatregelen Koningsdag en Koopzondagen
Lees verder →
Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →