Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wethouder Nederveen zet mantelzorgers in het zonnetje

4 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Mantelzorgers zijn onmisbaar en verdienen het in het zonnetje te worden gezet
Mantelzorg-ouder

Maandag 4 november start in het Westerkwartier de Week van de Mantelzorg. Sociaal Werk De Schans organiseert elk jaar rondom de landelijke Dag van de Mantelzorg (10 november) activiteiten voor de mantelzorgers in het Westerkwartier. Vrijdag 8 november om 15.45 uur reikt wethouder Bert Nederveen als waardering, tijdens een high tea voor mantelzorgers, symbolisch een cadeaubon uit ter waarde van 50 euro aan een mantelzorger. De uitreiking is in de Cazemierboerderij, Hoofdstraat 27 in Tolbert.

Wethouder Bert Nederveen: “Mantelzorgers zijn onmisbaar en verdienen het in het zonnetje te worden gezet. De mantelzorgwaardering is dan ook vooral bedoeld de mantelzorgers een hart onder de riem te steken en onze waardering uit te spreken voor hun niet aflatende inzet voor degene die hun zorg nodig heeft.”

Mantelzorgwaardering
Deze waardering is bedoeld om de mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten.  Van 1 november tot en met 15 december 2019 kunnen mantelzorgers, die langdurig en intensief zorgen voor iemand uit de gemeente Westerkwartier, een aanvraag indienen voor een VVV-cadeaukaart ter waarde van 50 euro. De gemeente stelt de cadeaukaart beschikbaar als blijk van waardering voor de geweldige inzet van mantelzorgers. Ze nodigt mantelzorgers van harte uit de waardering aan te vragen.
Meer informatie over de mantelzorgwaardering en de activiteiten tijdens de Week van de Mantelzorg Westerkwartier is te vinden op http://www.socialwerkdeschans.nl.

Mantelzorger
Een op de vier mensen heeft thuis iemand waar zorgen naar uitgaan. Bijvoorbeeld een chronisch zieke partner, een dementerende ouder of een kind met een handicap. Wanneer je langdurig (langer dan 3 maanden) en intensief (meer dan 8 uur per week) voor een naaste zorgt ben je mantelzorger.

Sociaal Werk De Schans
Sociaal Werk De Schans heeft een ondersteunings- en activiteitenaanbod voor mantelzorgers. Ook kunnen mantelzorgers bij De Schans terecht als ze vragen hebben of het fijn vinden met iemand te praten. Daarnaast geeft De Schans voorlichting om meer bekendheid te geven aan de situatie van mantelzorgers.

De gemeente Westerkwartier draagt financieel bij aan de activiteiten voor mantelzorgers zoals de jaarlijkse mantelzorgwaardering.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Marc-mobach

Zuidhorner Mark Mobach, lector FM Hanzehogeschool Groningen wint grote wetenschapsprijs

21 november 2019    Zuidhorn-nieuws
erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving
Lees verder →
Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanvraag mantelzorgwaardering 2019, Ard en Gebiedscommissie Zuidelijk Westerkwartier

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 19 november 2019
Lees verder →
Brede school  arend jan zwarteveen fotografie  large

OBS de Borgh uit Zuidhorn ‘Meest mediawijze klas van Groningen’

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
De wedstrijd werd gehouden tijdens de ‘Week van de Mediawijsheid’.
Lees verder →
Detailhandelvisie

Ondernemers en gemeente bijeen over visie detailhandel Westerkwartier

18 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Pastoor;” Het leeft bij u en ook bij ons”
Lees verder →