Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Westerkwartier gaat voor lokaal sportakkoord

4 juli 2019    Zuidhorn-nieuws
Karin Zwart van Huis voor de Sport Groningen aangewezen als sportformateur.
Sportformateur karin zwart

De gemeente Westerkwartier heeft Karin Zwart van Huis voor de Sport Groningen aangewezen als sportformateur. Zij gaat het proces begeleiden om te komen tot een lokaal sportakkoord.

In een lokaal sportakkoord staan afspraken tussen gemeente, lokale sportaanbieders, maatschappelijke partners en eventueel het bedrijfsleven over de sport in de nabije toekomst.

In het najaar worden gemeentelijke sportaanbieders en maatschappelijke organisaties uitgenodigd voor een kick-off bijeenkomst.

Het nationaal Sportakkoord ‘Sport verenigt Nederland’ krijgt een lokale variant.
In het nationaal akkoord worden gemeenten opgeroepen om lokaal een sportakkoord te sluiten en zo lokaal een extra impuls te geven aan sport- en beweegactiviteiten. De ambities uit het Nationaal Sportakkoord: Inclusief Sporten en Bewegen, Duurzame Sportinfrastructuur, Vitale Sport- en beweegaanbieders, Positieve Sportcultuur, Vaardig in Bewegen en Topsport die inspireert, geven daarbij de richting aan.

Sportwethouder Elly Pastoor: “ Ik hoop dat zo veel mogelijk sportaanbieders en organisaties zich aansluiten bij het sportakkoord Westerkwartier. Wij willen zoveel mogelijk mensen met plezier aan het sporten en bewegen krijgen. Dat is onze ambitie. Samen bepalen wij welke thema’s we in het Westerkwartier belangrijk vinden en oppakken”

Rijksgeld voor lokale sport- en beweegactiviteiten
Voor de totstandkoming van een lokaal sportakkoord is er voor de gemeente Westerkwartier een budget vanuit het Rijk beschikbaar gesteld.  Dit najaar willen we het Lokaal Sportakkoord Westerkwartier sluiten. Met een Lokaal Sportakkoord kan de gemeente in 2020 en 2021 een Uitvoeringsbudget van het Rijk ontvangen. Waarmee tal van sport- en beweegactiviteiten in het Westerkwartier een extra impuls krijgen die bijdragen aan plezier in sport en bewegen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Nieuwbouw xl nov2019 gemeente westerkwartier stand

Volop belangstelling voor wonen in het Westerkwartier

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Hieruit blijkt dat mensen belangstelling hebben voor wonen in de gemeente Westerkwartier en daar zijn we blij mee.”
Lees verder →
Nederveen orange

Vanaf 25 november kleurt de gemeente Westerkwartier oranje

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
Politie-

Man uit Oldehove verdacht van uitvoeren “Bad Standing”

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
volgende week dinsdag voor de rechtbank
Lees verder →
Marc-mobach

Zuidhorner Mark Mobach, lector FM Hanzehogeschool Groningen wint grote wetenschapsprijs

21 november 2019    Zuidhorn-nieuws
erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving
Lees verder →
Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →