Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Werk van Tosja en Gerard Schaeffer in Zuidhorn

6 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Aftrap wisselwinkel
Tosja schaeffer

Dit weekend was de aftrap van de wisselwinkel in Zuidhorn. Een initiatief van Carin Bosklopper. Tosja Schaeffer richtte de ruimte in met werk van haar en haar man Gerard.

Lange tijd woonden de Schaeffers in Den Horn. Na zijn opleiding aan de Kunstacademie te Rotterdam werkte hij als reclametekenaar. Zijn ‘Zeeuws Meisje’ is misschien wel het meeste bekende en langst gebruikte beeldmerk. Daarnaast ontwikkelde hij zich als een begenadigd kunstenaar en schilder. Tussen 1990 en 2012 maakte hij zijn meeste werk wat tot over de landsgrenzen wordt gewaardeerd.
Ook Tosja volgde haar opleiding in Rotterdam aan de Kunstacademie. Het grootste deel van haar werk bestaat uit textielkunst, waarbij het grafisch element altijd de hoofdrol speelt.

Het feit dat zijn vrouw Tosje werk van haar inmiddels overleden man exposeert is uniek. Gezien haar leeftijd is het een flinke klus maar toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en is zij twee dagen aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Ze gaf aan zich enige zorgen te maken over de nalatenschap van het werk waarop gesuggereerd werd om dat permanent te exposeren. Het idee om daarvoor een museum in te richten kwam al snel. Een aanwezige dame bood zich aan als vrijwilliger, bezoekend voorzitter van Stichting uit de Kunst Henk Bakker deed de suggestie wethouder Hielke Westra van Kunst en Cultuur te benaderen. Wie weet…

De expositie is nog te zien tot en met 6 juni

Meer werk van Tosje kunt u zien op haar website https://tosjakunst.webnode.nl/

 

Wisselwinkel

In de komende zomer wordt de winkel ingericht door verschillende kunstenaars, bedrijfjes en bedrijven en creatievelingen. Op het programma staan nog Frouwina bloem en Moes en Moes. Werk van Kunstenaar Johan van der Dong is van 2 tot en met 4 juli te zien.

Het idee van Carin Bosklopper is om de ruimte aan de Overtuinen te laten gebruiken door mensen die iets aan te bieden, te exposeren, te promoten of gewoon te verkopen hebben. Carin denkt hierbij aan de vele ijverige Crea Bea's, hobbyisten, kunstenaars maar ook aan (sport) verenigingen, goede doelen en andere interessante inspirerende initiatieven die Zuidhorn rijk is. Ook ondernemers die een Outlet willen opzetten of zich gewoon willen presenteren zijn welkom.

Kosten of huur zijn er niet aan verbonden. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd want Carin hoopt hiermee een beetje loop te houden in het centrum van Zuidhorn. Dit idee is ontstaan voor de Corona crisis en vergt dus enige aanpassingen, hierbij houden we de 1,5 meter goed in de gaten en ook het aantal bezoekers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carin Bosklopper bosklopperc@gmail.com of via tel.:  06 51129796

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Gemeentehuis-zuidhorn

Over Coronavirus en Afvalinzameling

07 juli 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 7 juli 2020
Lees verder →
Lezen-boek

Zomerlezen in bibliotheken Westerkwartier

06 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Ga op reis naar de bibliotheken in het Westerkwartier
Lees verder →
Trein groningen 2020

Vanaf zaterdag geen sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden

06 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
onderhoudswerkzaamheden aan het spoor
Lees verder →
Aardbeving schade

Compensatie waardedaling woningen in aardbevingsgebied

06 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
meer huiseigenaren komen in aanmerking voor een schadevergoeding
Lees verder →
Vanderdong-expo-zh

De pracht (en de onmacht) van Groningen

06 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
verbeeld door Johan van der Dong
Lees verder →
fierljeppengrijpskerk

In augustus weer Fierljeppen in Grijpskerk

03 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
uitgestelde fierljepseizoen begint 18 juli
Lees verder →