Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Werk aan brug Zuidhorn officieel begonnen

27 juni 2013    Zuidhorn-nieuws - fotos
Een opvallend groot aantal belangstellenden geeft het belang van dit werk duidelijk aan
Openingshandelingbrugzuidhorn2013 (65)

Donderdagochtend was de officiële starthandeling van de werkzaamheden aan de nieuwe vaste hoge brug over het Van Starkenborghkanaal.  Een opvallend groot aantal belangstellenden verzamelde zich op de bouwplek. Louis Schouwstra, directeur Netwerkontwikkeling van Rijkswaterstaat “ dit  geeft  het belang van dit werk duidelijk aan” . Naast Louis Schouwstra spraken ook gedeputeerde Mark Boumans van de provincie Groningen, en burgemeester Bert Swart van de gemeente Zuidhorn de geïnteresseerden toe. Aan het werk ging een lange tijd van voorbereidingen en onderhandelingen vooraf.  Een langdurig proces, er zijn 3 burgemeesters van Zuidhorn en 6 gedeputeerden mee bezig geweest,  aldus Bert Swart. 35 jaar geleden was er al sprake van en een aantal belangengroeperingen hebben in die periode hun zegje mogen doen. Partijen in Noordhorn kwamen tegenover elkaar te staan maar zowel voor,- als tegenstanders gaven vandaag acte de présence.

Openingshandeling
De handeling zelf bestond uit 4 delen, allereerst het aantrekken van de overalls en laarzen wat de heren al bepaald niet makkelijk afging. Vervolgens mocht Marc Boumans een grote kraan bedienen en een flinke schep slib in een bak gooien, de kleppen daarvan werden bediend door Louis Schouwstra, wat gepaard ging met een enorm kabaal. Onder die bak stond een vrachtwagen waarin Bert Swart plaatsnam. Dit gebeurde gelukkig onder deskundig toezicht en leiding van de mannen van aannemer GMB. Van genoemde heren bleek namelijk dat zij nog beginners zijn in het bedienen van groot materieel. Het werktempo van de aannemers ligt beduidend hoger.

Overlast / Werkgroep gemeente
Bouwen zorgt voor overlast, dat is nu eenmaal een gegeven. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om die overlast te beperken voor verkeer op de weg en het water.
Zo is het fietspad omgelegd en zelfs voorzien van een tunneltje om gevaarlijk situaties te voorkomen. Verder zullen omwonenden en belanghebbende tijdig geïnformeerd worden werd gezegd. De gemeente heeft een werkgroep ingesteld waarmee rechtstreeks contact mee opgenomen kan worden om eventuele nog voorkomende problemen op te lossen dan wel in te bemiddelen.


2014 weer een feestje
De planning is om de werkzaamheden eind 2014 klaar te hebben. De brug is “slechts”onderdeel van een groot project. De provinciale weg N355 wordt omgelegd om aan te sluiten op de nieuwe brug. En bij de kruising met de provinciale weg N355 en de Industrieweg worden de kabels en leidingen die daar liggen omgelegd. Ook komt er een tijdelijke verbindingsweg om te zorgen voor de doorgang van het verkeer. Na de voorbereidende werkzaamheden wordt de nieuwe aansluiting (rotonde) aangelegd. De verwachting is dat de voorbereidende werkzaamheden voor een groot deel vóór de bouwvak klaar zullen zijn. Ook wordt de spoorbrug en de oude brug vervangen. Daarnaast wordt het van Starkenborgkanaal breder gemaakt dit alles als onderdeel van het werk aan de vaarweg Lemmer- Delfzijl. » meer daarover
In 2014, voordat de Brede School in Zuidhorn de deuren opent zal er weer een feestje zijn, ditmaal op de brug.

» een foto impressie

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

4 mei monument in het Wilhelminapark

1940 – 1945: Opdat wij niet vergeten

24 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 4 mei – 19.30 uur: herdenking bij het monument in het Wilhelminapark in Zuidhorn
Lees verder →
Wethouder be schollema

Gemeente Westerkwartier kiest voor toekomstbestendig grondstoffencentrum

24 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
De gemeente Westerkwartier heeft circulaire ambities die aansluiten bij het Rijksprogramma Nederland circulair in 2050.
Lees verder →
Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Vrijheidsmaaltijd, Juni Fietsmaand & Europees Parlementsverkiezing

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 23 april 2024
Lees verder →
Ovtw 2024 netwerk (1)

Toeristische ondernemers ontmoeten elkaar (weer eens)

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
ledenvergadering: Podcastpresentatie en levendige discussie
Lees verder →