Landschapsbeheer Groningen maakt zich al ruim vijfentwintig jaar sterk voor het beheer, behoud en de ontwikkeling van een aantrekkelijk landschap in de provincie Groningen. De provincie kent een grote verscheidenheid aan landschapstypen zoals het wierdenlandschap, veenkoloniaal landschap, streekdorpenlandschappen op klei en zand.
Uitgangspunt voor landschapsbeheer Groningen is dat mensen het landschap hebben gemaakt tot wat het is en dat mensen ook in de toekomst zullen bepalen hoe het landschap eruit zal gaan zien. Natuurlijk kan en wil Landschapsbeheer Groningen daar niet alleen voor zorgen. Samen met particuliere grondeigenaren, overheden en vrijwilligers maakt Landschapsbeheer zich sterk voor een aantrekkelijk, afwisselend en streekeigen landschap.
Landschapsbeheer Groningen is op zoek naar vrijwilligers voor
1. De buitendienstploeg:
Een ploeg bestaat uit een voorman met ongeveer 4 medewerkers. Zij gaan aan de slag om bijvoorbeeld een singel te beheren of om een erf te herstellen. De klusdag loopt van 07.30 – 16.00 uur. Na een proefdag kunnen er afspraken gemaakt worden over de frequentie van de inzet. De voorkeur gaat uit naar een vaste dag in de week op per maand.
2. De vrijwilligersploeg:
Deze ploeg bestaat uit een voorman, medewerkers en vrijwilligers. Zij verrichten verschillende werkzaamheden. Er wordt geklust van 08.30 tot ongeveer 16.00 uur. Vrijwilligers gaan met eigen vervoer naar een werklocatie. Deelname aan deze ploeg is wel afhankelijk van het aanbod van geschikte klussen.
3 Het natuurgebied binnen het Stadspark op donderdag in de oneven weken:
In samenwerking met de Gemeente Groningen kunnen vrijwilligers onder begeleiding van een vakman aan de slag als vrijwilliger in het natuurgebied binnen het Stadspark. De klusdagen zijn op 19 januari, 2 en 16 februari, 1 en 15 maart 2012 van 09.00 tot ongeveer 12.30 uur.
4. Diverse lokale vrijwilligersgroepen in de projecten B(l)oeiende bosranden en Kerken in het
Groen: dit zijn zelfstandige vrijwilligersgroepen die ondersteuning krijgen van
Landschapsbeheer Groningen bij het vormen van gevarieerde bosjes en het herstellen van
kerkterreintjes.
6. Op een andere manier inzetten voor Landschapsbeheer Groningen kan ook!
- voor het nalopen van wandelroutes
- het begeleiden van middelbare scholieren tijdens hun maatschappelijke stages (MaS),
- voor het project 'Groene Knopen, Rode Draden', waarbij de biodiversiteit in het agrarisch
cultuurlandschap versterkt wordt door het realiseren van o.a. boomgaarden
Voor meer informatie over deze vacatures kunt u terecht bij Esther Pleizier van Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum, bereikbaar op 06 22455673 of via email