Vr1 speelt EKC naar huis en is door naar volgende ronde

volgende wedstrijd wordt gespeeld in Ede, tegen Fortissimo VR1
Vr1 2022

Zaterdag 11 juni, de dag van de na competitie.

De dag begon voor ons allen met heel veel zenuwen. We speelden tegen EKC, op de velden van kloosterburen. Bij aankomst een bespreking en snel omkleden zodat we konden beginnen met de warming-up. Door verschillende afzeggingen zoals werk, blessures en andere dingen.. Waren we maar met 9 van ons eigen team, maar kregen fantastisch hulp van VR2 en MO-17.

Na alle spelerspassen te hebben gecontroleerd, floot de scheids op zijn fluit en ging de wedstrijd van start. Wij mochten de aftrap nemen en bouwde vanuit het middenveld gelijk op naar voren. We waren al snel de bal kwijt waardoor EKC kon counteren. Ze werden gevaarlijk maar schoten de bal ver langs het doel. We probeerde op te bouwen vanuit achteren, maar EKC stond erg hoog waardoor we werden gedwongen te spelen op een lange bal. Er werd van alle kanten geroepen, bij EKC, bij ons en bij de supporters. Dit maakte ons erg onrustig en lieten dit ook in ons spel merken. EKC begon meer te voetballen, vooral op het middenveld. Na een goeie actie wist een een speler van EKC de bal precies tussen de verdediging door te spelen waardoor een middenvelder van EKC zo door kon lopen op de keeper, 1-0.. Het eerste doelpunt viel al snel in de wedstrijd, maar wisten ook dat het zeker nog niet gespeeld was. We gingen beter voetballen en zochten elkaar meer op. De kansen vielen ook steeds meer onze kant op. Uiteindelijk konden we ook hoger gaan staan en meer de ruimte benutten. Na een paar mooie acties wisten we meerdere keren tegen over de keeper te staan maar werd er weer gevlagd voor buitenspel.. Door de hitte merkte we dat de wedstrijd steeds zwaarder werd. Na 45 minuten gespeeld te hebben gingen we de kleedkamer in.

In de rust kort besproken waar nog verbetering nodig was, er werd verder niks aan de opstelling veranderd en bleven de posities bleven het zelfde. Door de hitte was het een erg vermoeiende wedstrijd maar we moesten nog zeker 45 minuten spelen.

De tweede helft ging van start, we hadden nu de zon in onze rug en een beetje wind mee. We begonnen sterk aan de tweede helft en zette veel druk naar voren. De eerste 20 minuten speelde we veel op de helft van EKC, af en toe probeerde ze met een counter er uit te komen maar dit werd goed opgevangen door de verdediging. Na een goeie bal van achteruit naar de verdediging wisten we goed op te bouwen door het middenveld van EKC uit te spelen en een diepe bal op de spits te geven. De spits speelde zichzelf vrij waardoor ze 1 op 1 op de keeper liep, de keeper wist ze ook uit te spelen. Hierdoor kon ze afwerken op een leeg doel en stond het 1-1. We waren terug in de wedstrijd! We bleven druk zetten naar voren maar ook EKC wou graag de voorsprong weer terug pakken. Er werd door EKC een diepe bal op de linkerspits gespeeld, deze was erg balvast. Ze wist hem naar de rechterspits te spelen, maar kwam ongelukkig op het been van onze verdediging waardoor ze met toeval 1 op 1 met onze keeper stond. Deze werkte ze goed in de linkerhoek en stonden we al snel weer achter, 2-1.. We merkte aan alles dat EKC wou winnen maar ook dat bij hun op veel plekken de energie op raakte en Zuidhorn geeft natuurlijk nooit op. We kwamen steeds dichter bij een doelpunt. Maar deze ging er tot heden nog steeds niet in.. We werden steeds sterker en de bal werd goed rond gespeeld. We gingen de 80ste minuut in, we keepster van EKC trapte de bal verkeerd uit waardoor die bij onze spits belande. Die kon naar een schijnbeweging het 16 meter gebied van EKC in lopen. Maar nadat ze de laatste man voorbij was, probeerde EKC het nog op te lossen met een sliding maar deze bleek te laat te zijn waardoor we een penalty mee kregen. Onze middenvelder was zeker van haar zaak en nam de penalty op zich. Deze plaatste de bal goed en het stond ineens 2-2!! We maakt weer volledig kans! We speelden ondertussen alleen maar op hun helft. De tijd was bijna om, maar we merkte dat wij meer energie over hadden. We probeerde voor het fluitsignaal nog 1 keer alles te geven, maar toen er een speelster van EKC een blessure op liep floot de scheids af. Het werd dus verlengen!

We hadden even een paar minuten pauze voordat we de verlenging in zouden gaan. Hier en daar werden AA drankjes en dextro weg getoverd om weer extra energie op te doen voor de verlenging.

De scheids floot en de verlenging ging van start. We eindigde de verlenging erg sterk, maar zo begonnen we deze niet. EKC begon erg veel druk te zetten door met 3 spitsen te gaan spelen. Na een paar minuten wisten we dit om te draaien en de druk te leggen naar het doel van EKC. Zo ging het de 1ste helft van de verlenging heen en weer. We waren erg gewaagd aan elkaar en beide kanten bleven er voor strijden. Je merkte wel dat EKC steeds ‘fysieker’ ging spelen, dit zag je duidelijk terug in het aantal gele kaarten..

Na 15 minuten floot de scheids af en wisselende we van kant om te beginnen aan de 2de helft van de verlenging. Het was nu alles of niks, want het liefst ontliepen we de penalty’s. We ging vol de strijd weer aan. Door de zenuwen en de tijdsdruk werd er onrustig gespeeld. Er werd weinig opgebouwd en veel op de lange bal gespeeld. Ook om de bal zo veel mogelijk bij ons eigen doel vandaan te houden. Dit was niet het spel wat we wouden laten zien, maar door het gebrek aan energie en de beperkte wissels konden we de rust niet weer vinden. De tijd tikte door en het werd al spannender. Dit merkte je ook aan de supporters, die al meer begonnen te schreeuwen en te coachen. EKC bleef voetballen maar op het middenveld wisten wij de bal te veroveren, deze werd gegeven op de spits. Deze schoot de bal ver buiten de 16 richting het doel van EKC. Maar je gelooft het niet, DEZE GING ER IN! DE KEEPER WAS KANSLOOS EN HET SCHOT WAS PERFECT OP MAAT. Ons hele team ontplofte en doken elkaar in de armen! Voor het eerst in deze wedstrijd stonden we voor en dat precies op het goede moment. De vreugde was bij iedereen duidelijk zichtbaar, maar wisten ook dat we nog 5 minuten moesten spelen. EKC maakte dus nog kans. We gooide alles vanuit achteruit op slot en iedereen stond strak op de haar man. Nadat EKC de bal weer had veroverd, probeerde ze via een van hun middenvelders op te bouwen. Maar onze middenvelder was ook scherp en wist haar goed te verdedigen waardoor de bal via de speler van EKC het veld uit ging. De speelster van EKC kon dit duidelijk niet hebben, raakte haar controle kwijt en trapte onze middenvelder zonder enige reden vol na op het boven been, waardoor onze speelster hard op de grond viel. Dit werd een directe rode kaart, terwijl deze speelster al geel op zak had. Dit was onacceptabel, gelukkig voor ons kom onze middenvelder de wedstrijd uitspelen. Vol verbazing en vooral frustratie werd de wedstrijd weer hervat. We lieten dit ons niet meer afpakken. Niet nu we zo dicht bij waren. We mochten in gooien en begonnen weer te voetballen, we speelde nog een keer na voren maar EKC wist daar de bal te veroveren. De bal werd op hun spits gespeeld maar hier werd uiteindelijk niks van gemaakt want voor we het wisten klonk het fluitsignaal.

Overal hoorde we geschreeuw en gejuich. Iedereen rende naar elkaar toe en vloog elkaar in de armen. WANT WE HADDEN EKC NAAR HUIS GESPEELD EN NOG BELANGRIJKER: WE ZIJN DOOR NAAR DE VOLGENDE RONDE! We hadden het gewoon geflikt met z’n allen! Wat een strijdlust hebben we laten zien, we deden het met z’n allen! We hebben het bereikt als team!

De volgende wedstrijd wordt gespeeld in Ede, tegen Fortissimo VR1. Het word een lange reis +/- 2 uur. We hebben zeker support nodig, dus ondanks de lange rit hopen we u komende zaterdag langs de lijn te zien!

verslag: Virna de Jong