Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Vormgever Zuidhorn wint 2e prijs ontwerpwedstrijd

23 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Aan een ontwerpwedstrijd van grafisch vakblad Publish hebben 30 ontwerpers meegedaan. Een hoge score gezien het verzoek om de innovatieve druktechniek inline cold-foil in een creatieve ansichtkaart te verwerken. Bij deze techniek

Aan een ontwerpwedstrijd van grafisch vakblad Publish hebben 30 ontwerpers meegedaan. Een hoge score gezien het verzoek om de innovatieve druktechniek inline cold-foil in een creatieve ansichtkaart te verwerken. Bij deze techniek wordt een folie meegedrukt die een metaalachtige glans aan het drukwerk geeft. Zo ontstaan matte en glanzende oppervlakten. Grafisch vormgevingsbureau, Dymph Design uit Zuidhorn, wist de tweede prijs in de wacht te slepen.

De jury van de Grafische Groep Matthys, die deze druktechniek toepast, heeft bij de ingezonden ontwerpen op de volgende aspecten gelet: creativiteit in combinatie met het zichtbaar maken van de onbedrukte folie en gebruik van diverse tinten of een (gedeeltelijk) beeld op de folie. Ook keken ze naar uitsparingen in de folie. Die zijn namelijk belangrijk om bij verschillende lichtval aparte effecten te creëren.

Natuurlijke inspiratie voor het ontwerp
In haar ontwerp heeft Dymph Dressen zich laten inspireren door de natuur. "De rustige tinten, het ritme en lijnenspel spreken me aan. Ik kijk graag naar de structuur. Bovendien verandert de natuur continu van kleur en vorm. Iedere keer zie je iets anders", vertelt Dymph. De bomen heeft ze in haar ontwerp tot een kleurig geheel samengevoegd. Daaroverheen een verhaal in handgeschreven letters in mat wit. "Handgeschreven verhalen kom je weinig meer tegen. Dat vind ik jammer, omdat het een tekst veel persoonlijker maakt. Dat wilde ik graag weer tot leven brengen."

Twee stijlen komen samen
Natuur en een metaalachtige glans lijken tegenstrijdig. Dat vindt Dymph ook. "Ik houd van het natuurlijke. Dus die metaalachtige glans past minder bij mijn stijl. En daar zat voor mij juist de uitdaging om iets nieuws te doen en twee ogenschijnlijk uiteenlopende stijlen tot een mooi passend geheel samen te smeden."

Een kaart die je aandacht vasthoudt
Over het ontwerp van Dymph zegt de jury: "Haar ontwerp valt op door de mooi uitgespaarde witte 'tekst' die afhankelijk van de lichtinval verschijnt en verdwijnt. De onbedrukte zilverfolie wordt afgewisseld met mooie frisse pastelachtige tinten die in elkaar overlopen op de zilverfolieondergrond. Een verrassend geheel van lijnen, structuren en prachtige herfstbladeren die ervoor zorgen dat je deze kaart lange tijd in de hand houdt en vanuit verschillende invalshoeken bekijkt. Absoluut een verdiende zilveren medaille!"

Crisis en locatie geen belemmering voor succes
Dymph Dressen heeft in april 2010 haar eigen grafisch ontwerpbureau 'Dymph Design' opgericht. Ze werkt als vormgever en dtp'er vanuit Zuidhorn waar ze ook woont. Het feit dat ze midden in de crisis is begonnen vanuit een plek in Nederland die niet centraal ligt, heeft haar niet belemmerd in het krijgen van opdrachten. Ze heeft al voor verschillende organisaties uit diverse branches huisstijlen, logo's en brochures mogen ontwerpen. Binnenkort verschijnt een eerste door haar ontworpen studieboek. En nu dus een prijs gewonnen met een ontwerpwedstrijd.


» Meer over Dymph Dressen

23-03-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Verlichte boerderij

Met de auto langs verlichte boerderijen op 15 december

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
boerderijenroute van 35 kilometer van Westerkwartier Boert Bewust!
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →