Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Voorzitter Aduard stapt op

25 oktober 2012    Zuidhorn-nieuws
ADUARD - Voorzitter Rudie Homan van de door fraude geteisterde voetbalclub Aduard 2000 is opgestapt. In een brief aan het bestuur laat hij weten dat de bedreigingen aan zijn adres een rol hebben gespeeld het bijltje er bij neer te gooien. Bij Homan zijn de ramen ingegooid. Ook heeft hij dreig-sms'jes ontvangen, zegt interim-voorzitter Jacob Klaas Star.

De voetbalclub Aduard verkeert in financiële nood doordat er geld is verduisterd. De penningmeester wordt daarvan verdacht en is op non-actief gezet. Zij was ook penningmeester bij de Stichting Motorsport Aduard, waar tevens geld is verdwenen. Beide clubs hebben aangifte bij de politie gedaan.

Hoeveel geld er exact weg is, is nog steeds niet geheel duidelijk. Het zou om tienduizenden euro's gaan. Interim-voorzitter Star wil geen bedrag noemen. "Elke week komt er een nieuwe vordering bij. We zakken steeds verder weg in het moeras en hebben nog geen vaste grond onder onze voeten." Een financiële commissie doet onderzoek naar de omvang van de fraude bij beide clubs en denkt na vijf weken helderheid te kunnen verschaffen.

Volgens Star heeft de voetbalclub met een schuldeiser een betalingsregeling getroffen. De gemeente Zuidhorn krijgt ook nog geld van Aduard 2000 voor de huur van velden en kleedkamers. Hoeveel huurpenningen Zuidhorn nog te goed heeft, willen de gemeente en Aduard niet zeggen. Binnenkort gaat de club met de gemeente om tafel om de zaak te bespreken.

Een commissie van herstel bestuurt de voetbalclub momenteel. Die bestaat uit de drie nog zittende bestuursleden en acht andere mensen. In november staat een algemene ledenvergadering op de rol, waar een nieuw bestuur zal aantreden. Secretaris Annet Woldring stopt dan.

dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →