Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Vissen is Cool!  Jeugdvergunning of jeugdvispas (de verschillen)

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Tip van hengelsportvereniging Noordhorn
Stekkie

Ieder jaar kun je in Nederland een half miljoen kids aan de waterkant vinden. En weet je wat die daar doen? Vissen natuurlijk! Want vissen is cool! Maar hoe begin je nou met vissen en waar kun je terecht als je wilt leren vissen? En wat als je meer wilt weten over de vissen die in Nederland rondzwemmen? Moeten die half miljoen kinderen dat maar zelf uitzoeken? Nee, natuurlijk niet!
Want er is een heleboel te vinden over vissen (het werkwoord) en vissen (de dieren). Helemaal voor jullie is er de website Stekkie.nl. Wil je leren vissen op karper of snoek? Meer weten over hoe verschillende vissoorten kunt herkennen? Wil je een spreekbeurt houden over vissen? Je vindt het allemaal op Stekkie.nl! 

Wat moet je weten, of je ouders. Laat hun dit kleine stukje lezen. 
Naast de “gewone” gedragsregels, die voor iedereen gelden (laat geen rotzooi achter, houd rekening met de natuur en je omgeving, etc.) zijn er ook regels die speciaal voor sportvissers gelden.
Zo zijn er minimummaten voor verschillende vissoorten, gesloten tijden voor vissoorten en aassoorten, gedragsregels en moet je altijd in bezit zijn van een JeugdVISpas of een jeugdvergunning.
In deze rubriek vind je alles wat je moet weten over de regels in de sportvisserij. 

Jeugdvergunning:
Vis je alleen in water bij jou in de buurt en nog niet met twee hengels of op roofvis? Dan kun je tot je 14de jaar bij je hengelsportvereniging ook terecht voor een jeugdvergunning. Gratis!
Aanvragen bij jouw visclub. De hengelclub Noordhorn. 

Jeugdvispas:
Tot je 14de jaar mag je met de JeugdVISpas van jouw hengelsportvereniging met één of twee hengels in heel veel wateren vissen. Met de JeugdVISpas mag je bovendien met kunstaas op roofvis vissen.  Kosten: € 20,-- per jaar. Bij aanmelden je vereniging hcNoordhorn invullen.  Vispas senioren ook digitaal aanvragen. Ook onze club opgeven als jouw vereniging

Tot je 14de jaar mag je onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste VISpas, met één hengel zonder vergunning vissen. Zo kun je lekker eenvoudig kennis maken met sportvissen!
Als je lid wordt van een hengelsportvereniging, krijg je ook nog eens vier keer per jaar GRATIS van Sportvisserij Nederland het Stekkie Magazine boordevol informatie thuis gestuurd!
TIP: begin lekker met een vast hengeltje, dobbertje en aas (brood,made,wormpje). Begin niet op te  jonge leeftijd met werphengel want je ziet dat er veel jeugd mee rond loopt (met verboden kunstaas e.d.) . Leer ze eerst gewoon een visje te vangen. 

De Hc-Noordhorn is een hengelsportclub met circa 400 leden (wedstrijd vissende leden ca 45, de andere zgn.boekje-leden). Vereniging is opgericht in 1948. 
» Meer info

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

15 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →
Allersmaborg

Programma seizoen 2024 - 2025 Vrouwen van Nu bekend

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
afwisselend en inspirerend
Lees verder →
Jazz te gast 2024 (7)

Groninger Cultuurprijzen

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
drie categorieën: professionals, Amateurs en de Groninger Talentprijs
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke moet opgeven in Ronde van Zwitserland

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
“Hoop terug te zijn voor NK"
Lees verder →
Buitenspeeldag 2024 (1)

Vrolijke gezichten en mooie opkomst Buitenspeeldag Zuidhorn

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Soms een spatje regen maar weer viel erg mee
Lees verder →
Auto op reis

Tips en trucs voor zorgeloos autorijden

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →