Veel medailles voor ZENO op Valentijnsdag

16 februari 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
goud voor Janna van Kooten, Attje van der Veen, Mirte Drijfhout, Feiko-Jan Zuidema en Rowin Zijlstra.
Zeno winnaars

Op Valentijnsdag 2015 deed zwemclub ZENO uit Niekerk/Oldekerk met 26 zwemmers mee aan de vijfde ronde van de 25/50m wedstrijden in Winschoten. De wedstrijdploeg van ZENO varieert in leeftijd van 6 tot 24 jaar. Deze keer deed Hein Muller voor het eerst mee, hij is 6 jaar en helemaal wild van wedstrijdzwemmen. Ook Ruben Ottema (9) zwom zijn eerste wedstrijd. Beiden wisten hun afstanden goed af te leggen: ze werden zelfs 4e op de rugslag.

Bij deze wedstrijd waren er medailles voor de 25m rugslag. ZENO heeft er maar liefst 11 mee naar huis mogen nemen! Er was goud voor Janna van Kooten, Attje van der Veen, Mirte Drijfhout, Feiko-Jan Zuidema en Rowin Zijlstra. Een zilveren medaille werd gewonnen door Marinda Top en Han Zwiep.  Willemijn Wijbenga, Benice Kooijinga, Marloes Huizing en Eric Zwiep verdienden brons.

Een aantal ZENO zwemmers zwom voor het eerst de 50m vlinderslag, en dat was een groot succes! Janna van Kooten verbaasde ons met een royale eerste plaats in de lijst: ze zwom deze afstand in 43:74 seconden, meteen een C-tijd. Danique Rootinck volgde in dat spoor en finishte als derde(!) van de 12 met een tijd van 48:48: een D-tijd. Bij de jongens liet Wouter Stevens zien dat hij deze afstand ook beheerst: hij zwom hem goed uit in 46:00 seconden. Willemijn Wijbenga ging opeens als een speer op de rugslag. Zowel op de 25m als op de 50m rugslag heeft ze haar tijd sterk verbeterd. Ze liet op de laatste afstand alleen 3 jongens voor en eindigde in 47:79, een PR van 6 seconden.

Al met al een geslaagde gezellige wedstrijd op deze mooie Valentijnszaterdag.