Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

” Van LEGO kun je alles maken een boot, een vliegtuig of een trein”

24 november 2014    Zuidhorn-nieuws
Eerste LEGO® Education Innovation Studio van Nederland in Noordhorn
Lego

In Noordhorn wordt de eerste LEGO® Education Innovation Studio (LEIS) van Nederland geopend. Op de locatie van de voormalige basisschool De Molshoop aan de Oosterweg start vanaf 1 december de LEIS Westerkwartier. Deze studio zorgt voor een unieke omgeving waarin kinderen eigenhandig educatieve modellen van LEGO® gaan bouwen. Op deze wijze leren ze inzichtelijk te denken en begrijpen. Het is een innovatieve manier van zowel leren als lesgeven waarbij de nadruk ligt op zelf ervaren, ontdekken en het stimuleren van de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen.

De Innovation Studio is optimaal ingericht voor praktijklessen in techniek en wetenschap en is ideaal voor scholen uit de regio om techniekonderwijs te geven. Het aanbod is echter niet beperkt tot alleen techniek. Alle zogenaamde “21st century skills” -creativiteit, kritisch denken, communiceren, samenwerken en probleemoplossen- worden aangesproken. Ook voor creatieve vakken, lees-en schrijfonderwijs, storytelling en ICT-geletterdheid zijn uitdagende lessen en workshops ontworpen. 

Educatieve uitstapjes en schoolreisjes

Er is voor scholen uit heel Noord-Nederland de mogelijkheid om uit een scala aan workshops te kiezen voor educatieve schoolreisjes, uitstapjes of excursies voor leerlingen vanaf groep 3. Leer bijvoorbeeld over hefbomen aan de hand van een wip of een katapult, bouw zeilwagens die racen op de wind of ontdek hoe je de tijd kunt meten met een zelfgemaakte klok met gewichten en een slinger.

 Tevens zullen er allerhande (buitenschoolse) activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Ook verjaardagsfeestjes behoren tot de mogelijkheden. Maar ook volwassenen kunnen in de avonduren hier terecht. Zij kunnen bijvoorbeeld cursussen robotica met LEGO Mindstorms volgen. Dit zijn robots waarmee eigenhandig spannende en complexe robot-uitvindingen worden gemaakt.

Het LEGO Systeem voor leren

Alle concepten en producten zijn door LEGO® Education ontwikkeld in samenwerking met onderzoeksinstituten, onderwijsexperts en pedagogen. Trainingen, workshops en lessen worden verzorgd door LEGO Education gecertificeerde specialisten. Deze ervaren trainers voldoen aan de hoge eisen die voortkomen uit het motto van LEGO: “alleen het beste is goed genoeg”.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Besparen

Regionaal Netwerk Rookvrij Opgroeien start nieuwe campagne

26 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
“Skip die peuken, pak je pegels”
Lees verder →
Trekking 2020 bestuurlid margriet

Drie kunstwerken verloot bij etalageroute Zuidhorn

25 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Werken van Anneke Hoes, Matty de Vries en Fenneke Bonsema
Lees verder →
Sint boot

Sinterklaas in het Westerkwartier. Hoe dan?

25 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Maar hij komt sowieso!
Lees verder →
Nachtvdnacht

Nacht van de Nacht gaat live in 2020

23 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Livestream Nacht van de Nacht programma via Facebook en Youtube
Lees verder →
Buurtschap

Start verkoop woningen Buurtschap de Gast tijdens open dag

23 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 24 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Sintmaarten2020

Zakenkring Zuidhorn blaast Sint Maarten af

22 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
“Onmogelijk de grote hoeveelheid bezoekers te sturen”
Lees verder →