Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

” Van LEGO kun je alles maken een boot, een vliegtuig of een trein”

24 november 2014    Zuidhorn-nieuws
Eerste LEGO® Education Innovation Studio van Nederland in Noordhorn
Lego

In Noordhorn wordt de eerste LEGO® Education Innovation Studio (LEIS) van Nederland geopend. Op de locatie van de voormalige basisschool De Molshoop aan de Oosterweg start vanaf 1 december de LEIS Westerkwartier. Deze studio zorgt voor een unieke omgeving waarin kinderen eigenhandig educatieve modellen van LEGO® gaan bouwen. Op deze wijze leren ze inzichtelijk te denken en begrijpen. Het is een innovatieve manier van zowel leren als lesgeven waarbij de nadruk ligt op zelf ervaren, ontdekken en het stimuleren van de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen.

De Innovation Studio is optimaal ingericht voor praktijklessen in techniek en wetenschap en is ideaal voor scholen uit de regio om techniekonderwijs te geven. Het aanbod is echter niet beperkt tot alleen techniek. Alle zogenaamde “21st century skills” -creativiteit, kritisch denken, communiceren, samenwerken en probleemoplossen- worden aangesproken. Ook voor creatieve vakken, lees-en schrijfonderwijs, storytelling en ICT-geletterdheid zijn uitdagende lessen en workshops ontworpen. 

Educatieve uitstapjes en schoolreisjes

Er is voor scholen uit heel Noord-Nederland de mogelijkheid om uit een scala aan workshops te kiezen voor educatieve schoolreisjes, uitstapjes of excursies voor leerlingen vanaf groep 3. Leer bijvoorbeeld over hefbomen aan de hand van een wip of een katapult, bouw zeilwagens die racen op de wind of ontdek hoe je de tijd kunt meten met een zelfgemaakte klok met gewichten en een slinger.

 Tevens zullen er allerhande (buitenschoolse) activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Ook verjaardagsfeestjes behoren tot de mogelijkheden. Maar ook volwassenen kunnen in de avonduren hier terecht. Zij kunnen bijvoorbeeld cursussen robotica met LEGO Mindstorms volgen. Dit zijn robots waarmee eigenhandig spannende en complexe robot-uitvindingen worden gemaakt.

Het LEGO Systeem voor leren

Alle concepten en producten zijn door LEGO® Education ontwikkeld in samenwerking met onderzoeksinstituten, onderwijsexperts en pedagogen. Trainingen, workshops en lessen worden verzorgd door LEGO Education gecertificeerde specialisten. Deze ervaren trainers voldoen aan de hoge eisen die voortkomen uit het motto van LEGO: “alleen het beste is goed genoeg”.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →
Adrian mey-2019 zonder tekst

Adrian Mey laat bewoners Zonnehuis genieten

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Buitenoptreden van zanger
Lees verder →
Kuis team 2020 eigen foto

Rijwielhal Kuis wordt Bike Totaal Kuis Noordhorn

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Meer keus, leaseplan en fietspaspoort
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Bauke: “Ik hoop dat ik het Coronavirus heb gehad”

02 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Eerder was Bauke al bereid risico te nemen als de Olympische Spelen door zouden gaan
Lees verder →
Kat poes (1)

Ook katten indirect slachtoffer Coronavirus

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onschuldig fenomeen funest voor huisdieren
Lees verder →
Nynke

Jarig in Coronatijd

01 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Een verjaardag om nooit te vergeten
Lees verder →