Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

‘Unplugged’ in ‘t Holt

27 juni 2013    Zuidhorn-nieuws
met drie zeer verschillende artiesten een avondje akoestische luistermuziek
Billbaboon2013

Op vrijdag 5 juli is er weer een 'Unplugged', deze keer in hotel in 't Holt te Zuidhorn. Met drie zeer verschillende artiesten wordt er vanaf 21.30 uur een avondje akoestische luistermuziek gepresenteerd. Singer/songwriters Ann Faverey, Bill Baboon en Shakey Deal spelen ieder een set.

De eerste set van de avond is voor Ann Faverey, zij is songwriter en treedt zowel solo op als met een band. ‘Als een liedje niet overeind blijft zonder band is het geen goed liedje’ is haar insteek. Vanaf haar kindertijd werd zij geïnspireerd door de vele verschillende muziek die ze om zich heen hoorde en ‘wat je als kind hoort komt als vanzelfsprekend meestal weer terug in welke vorm dan ook'. Zij groeide op in Zaandam en richtte ze in 1979 haar eerste bandje op. Ann heeft een voorliefde voor popballades en melancholie in haar muziek. In 1988 ontving zij een persoonlijke aanmoedigingsprijs bij de Grote Prijs van Nederland uit handen van Jan Douwe Kroeske. In 2010 won ze de singer/songwriter wedstrijd in Hoorn. Tegenwoordig woont en werkt Ann Faverey in Groningen.

Na een kleine pauze is de microfoon voor singer/songwriter Bill Baboon, onlangs speelde hij nog op de  verjaardag van Xaviera Hollander in Amsterdam en nu dus weer een thuiswedstrijd in Zuidhorn. Bill kan niet kiezen tussen zijn Spaanse gitaar en zijn staalsnarige, daarom neemt hij ze bij een optreden het liefst alletwee mee. De set bestaat uit liedjes met een kritische blik op mens en maatschappij, gelukkig met een gezonde dosis humor en leuke anekdotes.
Vanzelfsprekend geen Bill Baboon zonder zijn onafscheidelijke mondharmonica('s). 

De derde set is, natuurlijk pas na een praatje en een drankje, voor Shakey Deal, bestaande uit Jan Roelof van der Spoel (gitaar, harmonica en zang) en Jenny Rooks (gitaar en zang) uit Veenhuizen. Voor hen is dit een mooie generale repetitie. Op 12 juli geeft Shakey Deal in Coco Maria in Veenhuizen een benefietoptreden voor Stichting Mont Ventoux tegen kanker. Ook Bill Baboon speelt dan een paar songs. De entree is 5 euro. Info: wessel_regtop@hotmail.com
De muziek van Shakey Deal is geïnspireerd door o.a. Neil Young, Ryan Adams, Gram Parsons, Bonnie Raitt, Dave Matthews Band. Het duo brengt een mix van eigen nummers en bestaande songs, de covers worden gespeeld met een vleugje Shakey Deal. Rustige nummers en up-tempo nummers wisselen elkaar af. Let ook op de fijne samenzang.

'Unplugged' in Hotel in 't Holt, Hoofdstraat 2, 9801 BW te Zuidhorn begint om 21.30 en de entree is gratis.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →