Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Twee hoofdaanbieders voor Hulp bij het Huishouden en ondersteuning ouderen in Westerkwartier

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
MIEP en De Nieuwe Zorg Thuis bieden Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf
ouderen

De afgelopen maanden heeft de gemeente Westerkwartier gewerkt aan een nieuwe manier van inkoop voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Westerkwartier wil hiermee bereiken dat ondersteuning duurzaam en efficiënt kan worden ingezet en geborgd blijft. Het gaat bij deze inkoop om twee soorten ondersteuning. Hulp bij het Huishouden voor alle inwoners vanaf 18 jaar en voor de combinatie van meerdere vormen van ondersteuning voor ouderen vanaf 75 jaar. Het betreft Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf.

Aanbieders
De gemeente Westerkwartier heeft met twee hoofdaanbieders een contract afgesloten. Dit contract gaat in op 1 maart 2023. De nieuwe aanbieders in de gemeente Westerkwartier zijn MIEP en De Nieuwe Zorg Thuis (DNZT).

Werkgebied
Door te werken met één hoofdaanbieder per gebied wil de gemeente bereiken dat de ondersteuning efficiënt kan worden ingezet. Het doel is om slimme combinaties te maken waardoor minder reisbeweging nodig is voor de medewerkers van de aanbieders.

Vanaf 1 maart 2023 biedt  DNZT ondersteuning in het gebied Grootegast. MIEP biedt ondersteuning in  Leek en Marum. In het gebied Zuidhorn is MIEP hoofdaanbieder. Als onderaannemer blijft DNZT actief in Zuidhorn voor de cliënten waar ze nu al zorg aan verlenen.

Vervolgstappen
De gemeente heeft inwoners, betrokken professionals en aanbieders geïnformeerd over de wijzigingen. MIEP en DNZT hebben de bedoeling zoveel mogelijk medewerkers die hulp bij het huishouden bieden over te nemen van de huidige aanbieders.

Tot 1 maart 2023 blijven de huidige aanbieders de ondersteuning bieden. De komende maanden werkt de gemeente samen met MIEP en DNZT aan een zorgvuldige overdracht voor inwoners en medewerkers die betrokken zijn bij deze ondersteuning.

Dagbesteding
Voor de WMO-ondersteuning van 18 tot 75 jaar heeft de gemeente vanaf 1 juli 2022 met circa 80 aanbieders een contract gesloten. Het gaat dan om Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →
Avishai cohen foto sam harfouche

Jazz te Gast 2024 met toppers Avishai Cohen en Tijn Wybenga

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Bekend gemaakt tijdens info avond
Lees verder →
Ftc robotwedstrijd

Pretty Smart Robotics haalt FTC robotwedstrijd naar Westerkwartier

01 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Eerste "thuiswedstrijd" voor Noordelijke teams
Lees verder →
Overhandiging kunstwerk marijke-001

Voor de feestdagen kunst in huis dankzij Etalageroute Zuidhorn

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Marijke Buijs en C.G. van den Bos-van Oostveen vallen in de prijzen
Lees verder →
Smartphone

Hoe kies je de telefoon die bij je past?

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →