Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

ttv talero wint verenigingsbeker Groninger Kampioenschappen!

29 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
en mag zich dit jaar de beste jeugdvereniging van Groningen noemen!
Talero kampioen

Met zes jeugdleden en drie Old Stars was tafeltennisvereniging Talero reeds bij het inspelen goed zichtbaar door heel Sporthal De Kamp in Vries. De Groninger Kampioenschappen werden officieel geopend door de wethouder door een balletje te slaan met de oudste deelnemer, de bijna 91-jarige Piet Kuizenga van Talero.  Daarna startten in alle categorieën de wedstrijden en bleven de nieuwe blauwe clubtenues van Talero tot aan de prijsuitreiking zichtbaar. Voor het eerst deden ook Old Stars van diverse Groningse verenigingen mee. Voor Talero deden naast Piet Kuizenga ook Kees Schimmel en Peter Vestering mee. Na veel spannende partijen leverde het uiteindelijk een knappe tweede prijs op voor Kees Schimmel.

Bij de jeugd werd gestart met de dubbels. In de C-klasse wonnen Ruben Talen en Erkan Bali de eerste prijs ondanks dat ze nog nauwelijks samen gedubbeld hadden. 

In de enkelklasse deed Alexander Nesterenko mee in de hoogste categorie en liet met een knappe derde prijs zien toe te zijn aan de stap naar het landelijk niveau. Erkan Bali was ingedeeld in de B-klasse en groeide boven zichzelf uit door de finale te halen en onderweg sterke tegenstanders te verslaan. Met een tweede prijs leverde hij een zeer knappe prestatie.

In de C-klasse speelden Hanne Hobbelen en Tijn Huizingh goede wedstrijden maar gingen strijdend ten onder. Ruben Talen en Mathijs Vening  overleefden de poulefase en troffen elkaar in de halve finale.  Ruben won deze spannende wedstrijd en verloor in de finale net als in de poule in een spannende vijfsetter van Ruben Schoo. Maar Ruben Talen kon trots zijn op de tweede plek en wederom een beker. Mathijs won met overtuiging de strijd om de derde plek en kwam hierdoor ook op het podium terecht.

Door al deze goede resultaten gebeurde iets wat we totaal niet zagen aankomen als relatief kleine vereniging: Talero won de verenigingsbeker en mag zich dit jaar de beste jeugdvereniging van Groningen noemen. Knap voor een vereniging die 7 jaar geleden nog helemaal geen jeugd had. Tafeltennisvereniging Talero is met recht een club voor jong en oud! Kijk voor meer foto’s op http://www.talero.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Slide

Kom in Zuidhorn evenement de moeite waard

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten
Lees verder →
Foto-expositie archief

Fotogroep InFocus zorgt voor kleurexplosie van Rudie Wiersma Fotografie

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus is een enthousiast groepje amateurfotografen met uitvalsbasis Zuidhorn.
Lees verder →
Nikijacobs

The Ballad of Mauthausen – Aduarder Abdijconcerten

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Niki Jacobs & Band
Lees verder →