Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Travelrunners hebben de RopaRun gelopen (video)

11 juni 2012    Zuidhorn-nieuws
Op 25 mei gingen de Travelrunners uit Zuidhorn richting Parijs om daar de volgende middag aan de start te verschijnen voor de Roparun.
Nieuws-2012-travelrunnersaankomst

Een verslag:

Wij starten in de eerste groep, zaterdagmiddag om 14.22 uur. Het traject is in totaal 514 kilometer, van Parijs naar Rotterdam. We mochten maximaal 8 lopers inzetten om de afstand te overbruggen. De lopers werden geëscorteerd door 2 fietsers. De voorste fietser  was degene die de route bepaalde voor de loper. Het team bestond uit 23 mensen, 2 chauffeurs, 3 catering, 2 kaartlezers, 6 fietsers, 2 masseurs en 8 lopers.
De lopers , fietsers, chauffeurs en kaartlezers waren in twee groepen gesplitst. Het eerste team vertrok vanuit Parijs. De eerste loper liep 2 kilometer en werd dan weer afgelost door de volgende loper. Op deze manier bleef het eerste team ongeveer 60 kilometer op het parcours. Daarna werd het eerste team afgelost door het tweede team. Zo hebben wij de 514 kilometer afgelegd.


Wanneer er een team werd afgelost  gingen ze naar het “camp”. Daar werden de lopers gemasseerd, kreeg het team te eten, dat werd verzorgd door de catering en konden we in de buitenlucht proberen te slapen. Van slapen is niet veel terecht gekomen. Na ongeveer 5 uur werd het team weer teruggebracht door onze ervaren chauffeurs, naar het parcours en werd het andere team weer afgelost. In Parijs ging direct al een lopers door zijn enkel.  Het zag er slecht uit voor het team, je mag een loper niet vervangen. Gelukkig hadden we hele goede masseurs en verzorgers mee. Na behandeling kon de loper de run gewoon uitlopen.  Frankrijk was erg heuvelachtig, waar we hier niet goed op kunnen trainen. De weersomstandigheden maakte het allemaal niet makkelijker. Overdag was het boven de 30 graden. Veel, heel veel water is er gedronken. Toen we België binnenkwamen werd het na ongeveer  100 kilometer heel erg gezellig. In bv het plaatsje Zele hadden ze twee tribunes gebouwd, die afgeladen vol waren. Tussen deze twee tribunes moesten wij doorlopen. Koude rillingen kreeg je ervan.   Er kwamen steeds meer plaatsen waar ze veel hadden georganiseerd; prachtig om mee te maken. In Nederland was het al niet anders
Als loper en als fietser kon je dit meemaken. Dit houd je ook op de been. Alle respect voor de leden van het team die dit niet hebben meegemaakt, zoals de masseurs en cateraars. De ontlading kwam natuurlijk op de Coolsingel te Rotterdam. Duizenden mensen aan de kant van de weg. Als team kom je daar binnen, dus alle 23 leden. Dit heeft veel, erg veel met ons gedaan. Met zo’n binnenkomst komen de emoties los. DE ROPARUN is een ervaring voor het leven, wij hebben het ondervonden.
Gelukkig waren er na afloop 5 chauffeurs naar Rotterdam gekomen om de bussen en campers over te nemen. Onze beste beslissing van het hele project; ieder teamlid sliep al in Rotterdam.
Wij zijn de chauffeurs hier heel erg dankbaar voor!


We hebben in 1 ½ jaar   € 13.500,= kunnen storten voor het goede doel. Dit hebben we binnengekregen via acties, een avondje Pé en Rinus, donaties en giften in natura. Hierbij willen we dan ook graag alle donateurs bedanken, Jobbird, TKP, AEGON, Cor Buist, Maatschap Thorax Chirurgie Isala, Albert Heijn, Groente en Fruit van Esch, Bakkerij Leistra, Ron Hazenberg Campers, Fietsenzaak van de Meulen,  Gemeente Zuidhorn, Het Zonnehuis te Zuidhorn, Pé en Rinus en The OutTakes.
Zonder de donateurs en bedrijven hadden we deze missie niet kunnen uitvoeren, waarvoor nogmaals hartelijk dank!!


»  foto’s

;
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

07 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Vrijwilligers  2023

Gemeente Westerkwartier waardeert de inzet van vrijwilligers enorm

07 december 2023    Zuidhorn-nieuws
7 december is het de Dag van de Vrijwilliger.
Lees verder →
Verlichte boerderij

Met de auto langs verlichte boerderijen op 15 december

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
boerderijenroute van 35 kilometer van Westerkwartier Boert Bewust!
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →