Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Tips bij het inrichten van je tuin

24 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Tuin stoel

Je hebt net een nieuw huis gekocht of je wilt je tuin een volledige make-over geven, dan zijn er genoeg aspecten die je moet bedenken bij het inrichten van je tuin. Denk hierbij aan het ontwerp van de tuin, de inrichting en de mate van groen. Er zijn genoeg keuzes te maken maar in deze blog helpen we jou een beetje op weg. 

Maak een ontwerp
Allereerst zal je moeten gaan bedenken hoe je de tuin moet inrichten aan de hand van een ontwerp. Bij het maken van het ontwerp van je tuin moet je rekening houden met verschillende factoren. Een van de meest belangrijke is de mate van zon in je tuin en waar deze het langst schijnt. Zo kun je aan de kant waar de zon het langst schijnt je tuinset plaatsen zodat je zolang als mogelijk van de zon kunt genieten. Denk daarnaast ook aan de eventuele plaatsing van een overkapping op een later moment. Het is fijn dat je alvast rekening houdt met de eventuele mogelijkheid dat je in de toekomst een overkapping zou willen plaatsen. Wanneer je ervoor zorgt dat deze ruimte vrij blijft dan heb je daar bij het plaatsen profijt van. 

Indeling tuin
Als het gaat om de indeling van de tuin moet je goed gaan nadenken hoe je wil dat je tuin eruitziet. Vaak is het handig om ruimte over te houden voor een leuke maar vooral handige tuinhuis. Tegenwoordig zijn er hele leuke tuinhuisjes verkrijgbaar die niet alleen voor extra opbergruimte zorgen maar ook zeker voor een leuke uitstraling. Ook zie je steeds vaker dat er een overkapping wordt geplaatst aan het huisje zodat je fijn beschut kan zitten wanneer het te warm wordt. Maar je kan ook zeker de tuin omtoveren tot een vakantieoord. Denk hierbij aan het plaatsen van een ligstoel of het gebruik van Ibiza stijl accessoires. Pas hier dan ook je plantenkeuze op aan door bijvoorbeeld een palm of olijfboom te plaatsen in de tuin. Maak de look compleet met mooie grote witte bloembakken met kleurrijke bloemen er in. 

Kortom, een tuin inrichten vergt wel wat puzzelwerk omdat er met verschillende factoren rekening gehouden moet worden. De indeling van de tuin en de mate van zonuren op bepaalde plekken. Genoeg om over na te denken maar een ding is zeker dat je deze zomer lekker van jouw nieuwe tuin kunt genieten.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Dalbema wildeboer

Bakken voor bevingen in Indonesië ( en u kunt bestellen )

29 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Eigenaar Dalbema Wildeboer van Huis-tuin kamer restaurant Bij Bima, zelf met roots in Indonesië zet zich deze maand in voor slachtoffers van de recente aardbevingen op Java.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over De gemeentepolis, Nieuwe contracten in zorg en ondersteuning & Online rijbewijs

29 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 29 november 2022
Lees verder →
Vioolschool lambermont

BLIJE gezichten na het uitreiken van de medailles

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Leerlingen Vioolschool Oktje Lambermont, Charley en Aukje doen mee aan Haydn Muziekfestival
Lees verder →
Tme1

Transformatoren en kernen

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Sint in leek nienoord

Sinterklaas en Museum Piet bezoeken Museum Nienoord

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Knutselen in de Schelpengrot
Lees verder →
Zunobri zaal

Zunobri heeft een zware zaterdag

28 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Het koude weer komt eraan, dus er wordt weer binnen gekorfbald.
Lees verder →