Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Succesvolle thuisspeeldag KV Zunobri

28 mei 2018    Zuidhorn-nieuws - Sport
naast sportieve strijd, ook veel gezelligheid op het veld
Zunobri-thuisspeeldag-2018 (1)

Het was een prachtige zomerse dag afgelopen zaterdag op het veld van Korfbalvereniging Zunobri. Alle teams van de club speelden thuis. En dat betekent naast sportieve strijd, ook veel gezelligheid. Voor de A1 en C1 stonden belangrijke wedstrijden op het programma om mee te kunnen blijven doen om het kampioenschap.

De junioren van de A1 streden tegen hun grootste rivaal om het kampioenschap, DWA/Argo A1 uit Winsum. Restaurant Balk sponsorde de wedstrijdbal. Onder leiding van coaches Willem Pera en Mathijs Slager liet de ploeg direct zien wie de baas op het veld was. Al gauw kwam Zunobri op een ruime voorsprong van 7-0. DWA/Argo antwoordde met een schot van grote afstand, maar Zunobri A1 liet er geen gras over groeien en liep uit tot een ruststand van 10-2. Tijdens de rust lieten de coaches hun blijdschap zien, maar ze benadrukten ook dat de spelers zich moesten blijven focussen om de overwinning binnen te slepen. Na de rust voerde DWA/Argo de druk op, maar het lukte niet om te scoren. Zunobri A1 bleef wel scoren en kwam op 12-2. Gedurende de tweede helft speelde de hoge temperatuur een steeds grotere rol bij beide ploegen, waardoor de ballen er niet meer zo snel invlogen als in de eerste helft. Bij een stand van 14-5 floot de scheidsrechter af. Zunobri A1, gesponsord door Kees Afman, staat nu tweede in de competitie net achter DWA/Argo A1, maar die speelde een wedstrijd meer. Met nog twee wedstrijden te korfballen gaan de junioren vol voor het kampioenschap om een mooi einde te maken aan het laatste seizoen dat zij met elkaar spelen.

Ondanks de warmte en blessures steeg ook Zunobri C1 boven zichzelf uit. Onder de bezielende leiding van Hans Luining voerde het team een spannende strijd tegen koploper Noordenveld C2 uit Roden. Zunobri kwam in de eerste helft met 2-0 achter. Maar door goed teamspel en geconcentreerd verdedigen gingen ze de rust in met 3-3. Ook in de tweede helft was de spanning te snijden en bleef het lang 5-5. Op de valreep werd het toch nog 6-5 voor de thuisploeg. Zunobri C1, gesponsord door Schuiling, staat in de competitie gelijk met Noordenveld en het team moet volgende week de laatste wedstrijd winnen.

 

foto's: Sytse Henstra

  • Zunobri-thuisspeeldag-2018 (2)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

15 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →
Allersmaborg

Programma seizoen 2024 - 2025 Vrouwen van Nu bekend

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
afwisselend en inspirerend
Lees verder →
Jazz te gast 2024 (7)

Groninger Cultuurprijzen

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
drie categorieën: professionals, Amateurs en de Groninger Talentprijs
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke moet opgeven in Ronde van Zwitserland

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
“Hoop terug te zijn voor NK"
Lees verder →
Buitenspeeldag 2024 (1)

Vrolijke gezichten en mooie opkomst Buitenspeeldag Zuidhorn

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Soms een spatje regen maar weer viel erg mee
Lees verder →
Auto op reis

Tips en trucs voor zorgeloos autorijden

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →