Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Succesvolle diploma-/certificaatzwemdag bij Zwemclub ZENO

9 juli 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
De diplomazwemdag begon met de kinderen die voor het zwemvaardigheidsdiploma hebben afgezwommen.
Diplomazwemmen

Op 6 juli was de laatste training van het seizoen 2018/2019 bij zwemclub ZENO uit Niekerk/Oldekerk. Een deel van de zwemmers heeft de afgelopen periode geoefend voor een zwemdiploma en een ander deel heeft geoefend voor een prachtig certificaat.

De diplomazwemdag begon met de kinderen die voor het zwemvaardigheidsdiploma hebben afgezwommen. Er werd afgezwommen voor 3 verschillende diploma’s. Zes kinderen zijn geslaagd voor zwemvaardigheid 1, vijf zwemmers voor zwemvaardigheid 2 en één zwemmer heeft het trio vol gemaakt door zwemvaardigheid 3 te behalen. Onder luid gejuich van het aanwezige publiek rondde deze groep hun diploma af met ongelijkzijdig watertrappelen. Daarna mochten ze snel omkleden en met een hard applaus hun mooie diploma in ontvangst nemen.

Ondertussen werd er in het zwembad alweer verder afgezwommen voor het snorkelen 1 diploma en voor wereldzwemslagen. Waar er aan het ene kant van het bad oefeningen werden gedaan met snorkels, flippers, touwtjes en een heuse praatstok, werd er aan de andere kant de wereldzwemslagen gezwommen met bijvoorbeeld: de Spaanse slag, Engelse slag en de zeemansslag. Er zijn 6 kinderen geslaagd voor het snorkelen 1 diploma en 7 zwemmers zijn geslaagd voor wereldzwemslagen 2.

Aan het eind van de ochtend hebben de jongste kinderen van de zwemclub geprobeerd om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten voor een prachtig certificaat. De kinderen moesten 3x 25 meter zwemmen: de schoolslag, rugcrawl en borstcrawl. Door tijdwaarnemers werden de tijden opgenomen en aan het eind kregen 24 kinderen een prachtig certificaat, een ijsje en een mooie zware medaille.

Het was weer een geweldige dag!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Nieuwbouw xl nov2019 gemeente westerkwartier stand

Volop belangstelling voor wonen in het Westerkwartier

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Hieruit blijkt dat mensen belangstelling hebben voor wonen in de gemeente Westerkwartier en daar zijn we blij mee.”
Lees verder →
Nederveen orange

Vanaf 25 november kleurt de gemeente Westerkwartier oranje

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
Politie-

Man uit Oldehove verdacht van uitvoeren “Bad Standing”

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
volgende week dinsdag voor de rechtbank
Lees verder →
Marc-mobach

Zuidhorner Mark Mobach, lector FM Hanzehogeschool Groningen wint grote wetenschapsprijs

21 november 2019    Zuidhorn-nieuws
erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving
Lees verder →
Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →