Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Sponsor Marco: Hij loopt zich stuk voor onderzoek MS

15 mei 2022    Zuidhorn-nieuws
Neefjes zamelden al 400,- in met oliebollenverkoop
Marco pettinga

Tweede pinksterdag gaat Marco Pettinga zich stuk lopen. Niet voor zich zelf, maar om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte MS. "Wil jij mij sponsoren?" vraagt hij via sociale media.

Hij gaat hardlopend de Mont Ventoux op! Dat is iets meer dan een halve marathon. Maar dan bergopwaarts met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%!

Hoe hij dat voor elkaar krijgt vraagt hij zich nog af maar "het gaat me lukken!" meldt hij vastberaden. "Ik ben dan voor één dag gesloopt. Maar mijn ene dag gesloopt is niets in vergelijking met iemand met MS."

Het doel is om 2.500 euro op te halen en hij is bezig om de laatste euro's op te halen. Je kunt hem sponsoren via deze link

De neefjes van Marco hebben in december 2019 hun » oliebollenactie ook voor hem gehouden. Dat leverde toen 400,- op wat overgemaakt werd naar de Stichting MS Research en het Nationaal MS Fonds. Hij zou namelijk al in 2020 Klimmen tegen MS maar dat is door corona twee keer uitgesteld. Dit jaar gaat het dan eindelijk wél door.

 

MS sloopt je. Heel langzaamaan. MS sloopt niet je spieren maar MS sloopt je zenuwstelsel en de aansturing van je spieren. Maar daar houdt het niet op. MS sloopt je ook mentaal. MS maakt dat je in onzekerheid leeft vanaf het moment dat de diagnose is gesteld. MS slaat namelijk onverwacht toe. Dan een vinger, een paar maanden later een arm. Krachtverlies in je been, wankelend door het leven. Knoeiend met drinken en eten, worstelend met kleding. MS maakt dat je altijd bedacht moet zijn op een ongelukje of een wankeling of op een valpartij. Continu alert zijn in een leven waarin energie toch al kwetsbaar is. MS sloopt je onverwachts van binnenuit.

MS sloopt ook je omgeving. Altijd. Want MS maakt dat je niet meer zelfstandig bent. Steeds vaker een beroep moeten doen op een ander omdat jij van binnenuit wordt gesloopt. MS vraagt je omgeving bij te springen op momenten waar jijzelf graag zou wíllen springen. Of je omgeving daar nu klaar voor is of niet; MS gaat door. Niet meer met (klein)kinderen actief kunnen zijn zoals gezonde leeftijdsgenoten doen. Niet meer de partner kunnen zijn die je wilt zijn. En andersom: je partner kan niet meer de partner zijn zoals gewenst.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollematocht-2022 (1) selfie

Mollematocht goed voor Selfie met Bauke

08 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
En hij neemt daar alle tijd voor
Lees verder →
Bouwbedrijf kooi

Bouwbedrijf F. Kooi: gelijke monniken, gelijke kappen in Noordhorn

05 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Familiebedrijf geeft inkijkje in bedrijfsvoering
Lees verder →
Fiets steenhuis

Fietstochten bij Museum ’t Steenhuus in Niebert

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Mooie tocht door het Westerkwartier
Lees verder →
Dorpsvenne hal

50 Store maakt plaats voor ALDI

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Maar de handtekening moet nog gezet…
Lees verder →