Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Soamloop Groen links en PvdA: Meroakels Wonen in Westerkwartier

6 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
in gesprek over verschillende vormen van wonen in het Westerkwartier.

Zuidhorn – Vrijdagmiddag 10 maart van 15.00 tot 17.00 uur organiseren PvdA Westerkwartier en GroenLinks Westerkwartier in Cultureel Centrum Zuidhorn de inmiddels traditionele Soamloop. Dit keer gaat het over de vraag: Wat is er nodig om ons in Westerkwartier meroakels te laten wonen? Met bijdragen van o.a. Michiel Pellenbarg, oud raadslid GroenLinks over wonen en woonbeleid en Hans Koenders, oud raadslid PvdA over Knarrenhoven.

Een van de crises in ons land is de wooncrisis. In Nederland zouden zo’n 400.000 woningen te kort zijn. Tot en met 2030 moeten er 900.000 woningen bij komen. Westerkwartier wil1600 woningen laten bouwen tot 2026. Hoe zit het hier in Westerkwartier met de wooncrisis? Waar willen we laten bouwen? Voor wie? Sociale bouw, huur-, koop-, groeps- en mantelwoningen, appartementen, vrijstaand, rijtjes, twee-onder-een-kap?

Graag gaan de fracties van PvdA en GroenLinks Westerkwartier en andere geïnteresseerden in gesprek over verschillende vormen van wonen in het Westerkwartier.

Wil je hier ook bij zijn? Geef je dan op (verplicht) bij Klaas Wybo van der Hoek klaas-wybo.vanderhoek@gemeenteraad.westerkwartier.nl of Myra Eeken-Hermans myra.eeken-hermans@gemeenteraad.westerkwartier.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →