Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Schoolvoetbal dit jaar terug op de velden van VV Zuidhorn

26 maart 2015    Zuidhorn-nieuws
Leerlingen uit groepen 5 t/m 8 van alle scholen uit gemeente kunnen meedoen
Schoolvoetbal zuidhorn 2014

Vorig jaar vond de tweede regionale editie van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi plaats bij VV Grijpskerk. Een recordaantal van 325 spelers en speelsters namen deel aan dit mooie sportevenement. Dit jaar maakt de organisatie zich op voor een nieuwe editie: op woensdagmiddag 15 april zal de officiële voorronde van het Nederlands kampioenschap plaatsvinden op de velden van VV Zuidhorn.

Leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van alle scholen uit de gemeente Zuidhorn kunnen meedoen. Er wordt gespeeld in vijf verschillende categorieën en er doen jongensteams, meidenteams en gemengde teams mee.

Na het succes van de doorstart van het Schoolvoetbal in 2013 heeft combinatiefunctionaris Bart Brandts Buys direct de wens uitgesproken het toernooi te laten rouleren tussen de vier verenigingen in de gemeente Zuidhorn. VV Zuidhorn is dit jaar gastheer van deze gezellige sportmiddag.

VV Grijpskerk en VV Zuidhorn hebben als vorige en huidige organisator de krachten gebundeld en samen met Sport in Zuidhorn (SwgZ) organiseren zij het evenement. Zij worden ondersteund door drie studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het Alfa-college, die als onderdeel van hun studie een zogenaamde ‘Topprestatie’ uitvoeren. Zij hebben een belangrijke rol bij het maken van de toernooischema’s, bij het inzetten van de scheidsrechters en aan de wedstrijdtafel. Er is ook een groot aantal vrijwilligers betrokken bij het toernooi, zowel bij de voorbereidingen als op de toernooidag zelf. Zonder hen kan het toernooi natuurlijk niet plaatsvinden.

Doelgroep
Jongens uit groep 7/8 spelen ‘11 tegen 11’ op groot veld en net als bij de voorgaande editie is er een categorie ‘Jongens 7 tegen 7’ om ook kleine scholen deel te laten nemen. Jongensteams kunnen altijd aangevuld worden met meiden. Meiden uit groep 5/6 en 7/8 spelen ‘7 tegen 7’ in meidenpoules en ook op een half veld. De vijfde categorie is ‘Jongens 7 tegen 7’ uit groep 5/6.

KNVB Schoolvoetbal - Nederlands kampioenschap
Omdat deze lokale voorronde deel uit maakt van het landelijke kampioenschap van de KNVB, kunnen de beste teams zich plaatsen voor de regionale-, districts- en landelijke finales. Deze dagen staan natuurlijk garant voor spektakel. De beste teams maken kans om de finale van de Johan Cruyff Schaal bij te wonen.

Meedoen
Wil jij met je school meedoen aan het schoolvoetbal toernooi? Neem contact op met je meester of juf. De school is in het bezit van het inschrijfformulier. Een inschrijfformulier aanvragen kan via schoolvoetbalzuidhorn@gmail.com of jongerenwerk@swgz.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

22 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Ovtw 2024 netwerk (1)

Toeristische ondernemers ontmoeten elkaar (weer eens)

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
ledenvergadering: Podcastpresentatie en levendige discussie
Lees verder →
Inspiratiesessie ai (2)

Inspiratieavond AI boeiend voor ondernemers Westerkwartier

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De kracht van Artificiële Intelligentie
Lees verder →
Kampioensteam met kees, mathijs, marcel en victor

Tafeltennissers Talero 2 kampioen!

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
volgend seizoen een klasse hoger
Lees verder →
Klimplanten test (3)

Rode, Witte en Blauwe bloemenpracht: Eerst in Wilhelminapark Zuidhorn dan in centrum Zuidhorn

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Wethouder Haze plant klimplanten met stagiere Tim: Wilde Wingerd, Toscaanse Jasmijn en bruidsluier en Blauwe regen
Lees verder →