Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Scholen strijden tegen elektronisch afval

5 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Ewaste-anker

Tien basisscholen uit Noordenveld en Westerkwartier doen van maandag 5 juni tot en met donderdag 29 juni mee met de E-waste Race Noordenveld en Westerkwartier 2023. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen verzamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Afval thuis laten ophalen 
Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen maandag 5 juni en donderdag 29 juni gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

U kunt helpen ook! Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een schoolreis naar Nemo in Amsterdam. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Repeat, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

Deelnemende scholen
In Zuidhorn doet CBS de Windroos mee. De andere scholen die in Noordenveld en Westerkwartier meedoen zijn: SLS de Binding, CBS van Panhuys, CBS de Borgstee, De Springplank, CBS Rehoboth, OBS de Flint, OBS de Elsakker, BBS de Verwondering, OBS het Palet.

De E-waste Race Noordenveld en Westerkwartier 2023 is mogelijk gemaakt door Stichting OPEN, Weee Nederland, PreZero en wordt ondersteund door de gemeenten Noordenveld en Westerkwartier. 

foto: archief

  • E-waste race
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →