Regiobeker voor De Meeuwen Heren 1

18 mei 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
In de finale speelde De Meeuwen tegen Rouveen 1
Meeuwen kampioen 2015

Heren 1 heeft een goed seizoen, waarin het derde is geworden in de promotieklasse, afgesloten met de winst in het bekertoernooi van Regio Noord. De weg naar de finale, die afgelopen zaterdag in Ommen werd gespeeld, was verre van eenvoudig.

In de eerste twee ronden werden teams uit de derde divisie verslagen: in de eerste ronde werd met 3-2 van DIO/Bedum 2 gewonnen, en in de tweede ronde werd Veracles 2 met 3-0 verslagen. Nadat De Meeuwen in de derde periode vrij was geloot, versloeg het in de vierde ronde promotieklasser Thalassa/Memesa combinatie 1 eenvoudig met 3-0. In de kwartfinale en de halve finale ontdeed De Meeuwen zich van respectievelijk A.N.O. 1 en C.S.V. 1. Beide teams komen uit in de derde divisie, en in beide gevallen ging De Meeuwen met een 3-1 winst aan de haal.

In de finale speelde De Meeuwen tegen Rouveen 1, evenals De Meeuwen een team uit de promotieklasse. Heren 1 startte uitstekend in de eerste set, maar moest toch toestaan dat Rouveen, dat in deze fase goed verdedigde, bij 20-20 de stand weer gelijk had getrokken. Een blok van Auke Mollema en een mooie midaanval van Gerrit Brugman bracht bij 24-21 de eerste setpunten op het bord. Zonder veel problemen won De Meeuwen de eerste set met 25-22. In de tweede set was Rouveen kansloos, en deze set ging met 25-13 naar de ploeg uit Zuidhorn.

Weerstand

In de derde set bood Rouveen veel weerstand. De Meeuwen nam telkens een paar punten voorsprong, maar Rouveen wist steeds de achterstand goed te maken. Rouveen kreeg zelfs op 23-24 haar eerste setpunt, maar een aanval van Gerrit Brugman bracht De Meeuwen op gelijke hoogte. De Meeuwen kreeg op 25-24 haar eerste kampioenschapspunt, echter Gerrit Brugman serveerde de bal net buiten de lijnen. Op 26-25 kreeg De Meeuwen de tweede mogelijkheid de wedstrijd te beslissen, maar ook deze kans ging verloren. Vervolgens kwam Rouveen weer op setpunt, maar nu was het een harde aanval van Rik Schoonhoven die De Meeuwen in de set hield.

Op 28-27 werd een aanval van Floris Schakelaar goed verdedigd en trok Rouveen de stand weer gelijk tot 28-28. Hierna scoorde Floris Schakelaar wel en kreeg De Meeuwen bij 29-28 haar vierde kampioenschapspunt. Een mislukte aanval van Rouveen maakte een eind aan de derde set (30-28) en bracht De Meeuwen de winst in het bekertoernooi.