Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Raad Zuidhorn worstelt met MTB route

20 januari 2018    Zuidhorn-nieuws
Maar het kan alle kanten nog op………….
Mtb-ontmoetingsavond

Ondanks de eerder gehouden informatieavonden en inspraakrondes over een MTB-route in het J. Smitpark te Zuidhorn kwam het tijdens de raadsvergadering van 18 december 2017 niet tot een besluit.

Alhoewel er uitvoerig over het initiatief en het collegevoorstel over de haalbaarheid is gesproken wilde D66 meer tijd en liet het doorschuiven naar de raadsvergadering van 22 januari aanstaande.

Jan Gutman van D66 zet vraagtekens bij het proces dat vooraf is gegaan aan het voorstel.  “De opdracht luidde: onderzoek het. Vervolgens komt de wethouder met een kant-en-klaar plan. Dat was dus nooit de bedoeling.” De gemeenteraad heeft het college nooit opdracht gegeven om tot een voorstel te komen.

De VVD is tot de conclusie gekomen dat een MTB-route in Joh. Smitpark weliswaar nuttig kan zijn, maar zeker nog niet op korte termijn haalbaar is, niet noodzakelijk is, de kosten behoorlijk zijn, er onvoldoende draagvlak bestaat en dat er op redelijke afstand een goed alternatief voorhanden is. Hij doet een oproep aan de politiek, maar bovenal aan de initiatiefnemers om het voorstel in te trekken.

GroenLinks Zuidhorn stelt net als de VVD voor om alternatieven te onderzoeken voor de Mountainbike-route. Een besluit nu vóór de MTB-route in de parken zal zeer waarschijnlijk leiden tot allerlei procedures met bezwaren en dus uitstel. Daar wordt niemand mee geholpen

De Christenunie laat bij monde van Arina Havinga weten “nog hard na te denken”. Ze zijn voorstander van het initiatief maar kunnen eigenlijk nog niks zeggen over de juiste stap in het proces.

CDA fractie voorzitter Geertje Veenstra is vooral verdrietig over hoe verhard de discussie is tussen zowel de voor,- en tegenstanders maar ook binnen de raad. Dit is allemaal niet zoals het normaliter in Zuidhorn gaat.

“Wat is wijsheid “
Het is niet zo dat er maandag per se over dit voorstel een besluit genomen moet worden. De raad kan zelfs besluiten om niet te besluiten over dit voorstel en het voorlopig van de agenda halen.

Wat dan een voorstel zou kunnen zijn waar partijen zich in kunnen vinden is op dit moment afwachten. Duidelijk is in ieder geval dat dit dossier Zuidhorn op zijn slechts laat zien. Waar de discussie over het wel of niet komen van een AZC beschaafd, redelijk en zorgvuldig ging, worden er nu zelfs dreigmails verzonden naar raadsleden. Maandag om 19.30 uur in het gemeentehuis bent u welkom om de zitting bij te wonen.

* de PvdA kon nog niet om een reactie gevraagd worden.

» Lees de bijdrage van Jan Gutman MTB-route door Joh Smitpark geen ‘zekerheidje’

» Lees de bijdrage van de VVD Zuidhorn Van een varken kan je speklappen maken, maar van speklappen geen varken

» Lees de bijdrage van Groen Links Luisteren en wijsheid nodig bij Mountainbike-route

» Lees het plan

Hoe het begon in September 2015 Mountainbikeroute in Johan Smit park Zuidhorn

  • Mtb-ontmoetingsavond 7
  • Mtb-ontmoetingsavond 8
  • Mtb-ontmoetingsavond 9
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →