Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Quote positief over Herberg Onder de Linden Aduard

29 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Happen bij een Groningse gouwe ouwe in een nieuwe jas
Steven klein nijenhuis bron website

Ook volgens culinaire kenner Ben Kuenen van Quote gaat er weinig boven Groningen. Hij trok naar het hoge Noorden om te gaan eten bij Herberg Onder de Linden in Aduard. Kuenen vond met name het desert goddelijk.

Ben Kuenen schreef erover wat gepubliceerd werd op 26 september op de website van quotenet

Lees hieronder het artikel.

Al jaren is Herberg Onder de Linden een begrip in het hoge noorden. Deze culinaire oase, die al sinds 1991 mag pronken met een Michelinster, ligt op slechts een kwartiertje rijden van het centrum van Groningen in het landelijke Aduard. Het restaurant werd grootgemaakt door chefkok Geerhard Slenema, bij wie we vaker naar volle tevredenheid te gast waren. Toen hij in 2016 met pensioen ging, verruilden Steven Klein Nijenhuis en zijn eega Tanja Tuinstra hun – eveneens – sterrenrestaurant in Onderdendam voor Aduard. Inmiddels hebben zij het vermaarde etablissement nieuw elan gegeven, hoewel de naam Onder de Linden bleef. Hoog tijd om de auto weer eens over de Afsluitdijk te sturen.

Het restaurant is gevestigd in een fraai monumentaal pand uit 1735. Dat zien we deze keer vanbuiten, want het is een warme zomeravond en we dineren in de tuin. Terwijl naast ons in de kruidentuin de dille zachtjes heen en weer wuift, besluiten we het zesgangenmenu te nemen (vier is ook mogelijk) en bestellen we meteen een extra tussengerechtje met kaviaar. Een zonnige avond moet je goed vieren, nietwaar?

Maar na twee verfijnde amuses (ceviche van harder met rabarber en geitenkaasparels plus schuim van Chinese rijstebrij met pikante kip) krijgen we eerst een mooi gebakken coquille met sashimi van hamachi, papaja, trassi en pindabouillon. Hiermee onthult de chef meteen zijn signatuur: Frans met een Aziatische twist. Het tweede gerecht, zeebaars en scheermes met peultjes, zwarte peper en gefermenteerde knoflook, biedt ook al zo’n fijne smaaksensatie. Dan komt dat tussengerechtje: kaviaar met eidooier, crème fraîche, bieslook, appel en paling. Het kost 25 euro de kop extra en is letterlijk ‘hap slik weg’, want we lepelen het zo op uit een opengetikt eitje, maar het is erg, erg lekker. We vervolgen met een surf-’n-turfgerecht. Sappige hoender en langoustine, de laatste bekleed met lardo, gaan vergezeld van doperwt, eryngii (da’s koningsoesterzwam), shiso en velouté van eendenlever. Ook weer zo’n gerecht waarbij je qua smaken op een aangename manier heen en weer wordt geslingerd.

Bij het opdienen van de zwezerik met citroenlinguine, colatura (een Italiaanse vissaus) en katsuobushi (gedroogde en gefermenteerde tonijn) schrikken we even. Het geel-bruinige hoopje op het bord staat in schril contrast met de vorige gerechten, die zo prachtig werden gepresenteerd. Maar het gaat eerst en vooral om de smaak en die is prima. Bovendien is de zwezerik mooi krokant gebakken en heerlijk zacht vanbinnen, terwijl de flinterdunne tonijnvlokken door de warmte vrolijk in het rond dansen. Het hoofdgerecht is lamsrug en een wonton gevuld met lamsstoof, opgediend met courgetti, broccoli, miso en sesam. Klinkt lekker, is ook lekker. En de afsluitende panna cotta met aardbei, passievrucht, koffie en kerrieroom durven we zelfs goddelijk te noemen.

De keuken van Klein Nijenhuis bevalt ons zeer, net als de nuchtere, Groningse ambiance. Herberg Onder de Linden was en is een fijn adres voor de gourmand die de hectiek van de Randstad even wil ontvluchten, en voor de gelukkigen die in de buurt wonen.

Burgemeester van Barneveldweg 3, Aduard, herbergonderdelinden.com

Prijs-kwaliteit **** Het zesgangenmenu is € 95 per persoon, maar loopt met die kaviaar en een gangetje kaas op tot € 138. Ach, het is gewoon lekker... Bediening ***** Fijn Gronings no-nonsense en met prima warenkennis, ook wat de wijnen betreft. After dinner * In Aduard is helemaal niets te doen. Neem dus een taxi naar Groningen, waar de horeca nooit sluit, of boek een van de vijf kamers. Netwerken ** Niet heel geschikt om opzichtig met visitekaartjes te strooien. Publiek *** Senioren en wat jong nieuw geld, de meesten duidelijk vaste klanten.

bron: Ben Kuenen www.quotenet.nl

  • Team onder de linden bron website
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Besparen

Regionaal Netwerk Rookvrij Opgroeien start nieuwe campagne

26 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
“Skip die peuken, pak je pegels”
Lees verder →
Trekking 2020 bestuurlid margriet

Drie kunstwerken verloot bij etalageroute Zuidhorn

25 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Werken van Anneke Hoes, Matty de Vries en Fenneke Bonsema
Lees verder →
Sint boot

Sinterklaas in het Westerkwartier. Hoe dan?

25 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Maar hij komt sowieso!
Lees verder →
Nachtvdnacht

Nacht van de Nacht gaat live in 2020

23 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Livestream Nacht van de Nacht programma via Facebook en Youtube
Lees verder →
Buurtschap

Start verkoop woningen Buurtschap de Gast tijdens open dag

23 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 24 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Sintmaarten2020

Zakenkring Zuidhorn blaast Sint Maarten af

22 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
“Onmogelijk de grote hoeveelheid bezoekers te sturen”
Lees verder →