Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Plaatselijk Belang Visvliet genomineerd voor Leefbaarheidsprijs

22 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Dit jaar maar liefst 38 aanmeldingen
Heirhuys-visvliet

De jury van de Leefbaarheidsprijs heeft drie aanmeldingen genomineerd voor de Leefbaarheidsprijs 2020 van de gemeente Westerkwartier. Het gaat om: de Jeugdcommissie Garnwerd, Stichting Kuzemerkooi uit Oldekerk en Plaatselijk Belang Visvliet. Burgemeester Ard van der Tuuk onthult op 5 november wie de Leefbaarheidsprijs 2020 gewonnen heeft.  

Leefbaarheidsprijs
Deze prijs looft de gemeente Westerkwartier vanaf nu elk jaar uit aan een vrijwilligersorganisatie die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente. De belangrijkste doelstelling voor het instellen van de Leefbaarheidsprijs is het stimuleren van (vrijwilligers) activiteiten, die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in onze gemeente. Dit kan op alle mogelijke terreinen zijn, zoals sport, welzijn, cultuur, milieu, zorg en veiligheid. De winnende organisaties ontvangen een oorkonde en een bedrag van € 500 (1e plaats), € 300 (2e plaats) of €200 (3e plaats).

Genomineerden
Uit de 38 aanmeldingen, die dit jaar voor de toekenning van deze prestigieuze prijs binnen kwamen, koos de jury drie genomineerden:

Plaatselijk Belang Visvliet: deze vereniging promoot het dorp en verenigingen inmiddels al meerdere jaren waardoor er een bloeiend verenigingsleven is in het dorp. Dit jaar is de huiskamer ’t Heirhuys met op de bovenverdieping een Bed and Breakfast gerealiseerd. ’t Heirhuys is een ontmoetingsplek voor dorpsbewoners, waar ook streekproducten worden verkocht. Op sociaal gebied wordt alles uit de kast getrokken om de saamhorigheid te vergroten. De inspanningen van Plaatselijk Belang Visvliet resulteren in een grote onderlinge betrokkenheid van de inwoners.

Jeugdcommissie Garnwerd: deze groep vrijwilligers wordt ‘breed’ gedragen door het dorp en organiseert veel activiteiten, gedurende het hele jaar, op een laagdrempelige en toegankelijke manier. De Jeugdcommissie bestaat uit slechts 4 personen en is pas sinds 2017 actief, maar wist met de nodige creativiteit ook in Coronatijd een geslaagd programma neer te zetten. Hoewel de doelgroep met name de jeugd onder de 18 jaar is, was er dit jaar ook een openlucht bioscoopvoorstelling georganiseerd voor alle inwoners van Garnwerd.

Stichting Kuzemerkooi: de educatieve en duurzame kant van dit project waardeert de jury. De Kuzemerkooi is een natuur- en recreatiegebied bij Oldekerk van 10 hectare. Het onderhoud en de ontwikkeling van o.a. een speelveld, eendenkooi, vleermuizengrot, kabouterbos, de fiets-, ruiter- en de wandelpaden gebeurt door tientallen vrijwilligers. Daarnaast gaat het om tientallen vrijwilligers die het hele jaar actief zijn en niet voor slechts een bepaalde periode.

In verband met de huidige situatie is een feestelijke uitreiking op locatie helaas niet mogelijk. Als alternatief gaat burgemeester Ard van der Tuuk op donderdag 5 november bij de drie genomineerden langs om de prijzen uit te reiken.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Raadsvergadering-stemming

Gemeenteraad Westerkwartier gaat weer in gemeentehuis Zuidhorn vergaderen

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
wanden verplaatst om meer ruimte in de zaal te creëren
Lees verder →
Middag-humsterland fakkert

Fotowedstrijd Het Groninger Landschap

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
dertien mooiste ingestuurde foto’s worden gebruikt in de kalender van 2022
Lees verder →
Geit-pixabay

Voorlopige stop op geitenhouderijen in het Westerkwartier

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
rondom geitenhouderijen een grotere kans op longontsteking
Lees verder →
Streekproducten markt

Streekproductenmarkt Nienoord in het teken van de feestmaand

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De kramen zijn ook extra feestelijk aangekleed.
Lees verder →
Legio-run-2017 (4)

Geen Legio Run in 2021

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
Met de organisatie zou een eventueel gezondheidsrisico genomen kunnen worden
Lees verder →
Ovgz nam (10)

Gaspijp tussen Warffum en Grijpskerk

03 december 2020    Zuidhorn-nieuws
De NAM wil in Warffum stoppen met het behandelen van opgepompt aardgas en wil een nieuwe pijp aanleggen om het gas op de NAM-locatie in Grijpskerk te bewerken.
Lees verder →