Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over Online raadsoverleggen, bladkooien en wat is belangrijk in de begroting

20 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 20 oktober 2020
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

CORONAVIRUS
Hou je aan de voorschriften!

ONLINE RAADSOVERLEGGEN WOENSDAG 21 EN DONDERDAG 22 OKTOBER
Op woensdag 21 oktober vinden twee raadsoverleggen plaats. Beide beginnen om 19.30 uur. Het raadsoverleg op donderdag 22 oktober begint ook om 19.30 uur. De gemeenteraad vergadert online. De livestreams, de volledige agenda en de te bespreken stukken voor deze vergaderingen zijn te vinden via http://www.westerkwartier. nl/raadsvergaderingen. Inspreken U mag een bijdrage (inspreken) leveren tijdens het raadsoverleg. Mail uw verzoek naar griffie@westerkwartier.nl Samen bedenken we dan een goede aanpak.

BLADKOOIEN WEER GEPLAATST
Deze week plaatst de gemeente bladkooien in woonwijken waar veel bomen van de gemeente staan. De bladkooien zijn bestemd voor bladeren van deze gemeentelijke bomen, waar omwonenden last van hebben. De kooien zijn niet bedoeld voor snoeihout, resten van vaste planten en plastic zakken. We legen de bladkooien regelmatig

WAT IS ER BELANGRIJK IN DE BEGROTING VOOR HET JAAR 2021?
Laat van u horen op dinsdag 27 oktober Wat is er belangrijk in de begroting voor het jaar 2021? Wat zijn de prioriteiten van de gemeente Westerkwartier en wat moet de gemeente nog meer doen of misschien wel juist minder? U kunt uw ideeën meegeven aan de gemeenteraad. Dit kunt u doen als individu, maar ook namens een organisatie. Uw inbreng is belangrijk voor de gemeenteraad om goede besluiten te kunnen nemen. Wilt u inspreken? Stuur dan een mail naar griffie@westerkwartier.nl. Doe dit vóór maandag 26 oktober 12.00 uur. Als u dan ook de tekst meestuurt (max. 1 A4) dan zorgt de griffie ervoor dat de raadsleden de tekst ook ontvangen, zo kunnen zij zich ook goed voorbereiden. Na uw aanmelding overleggen we even over de beste aanpak.

TAKKENROUTE
Van 16 tot en met 30 november rijden we de takkenroute. Het aanbieden van snoeiafval en takken is alleen mogelijk als u dit vooraf aanmeldt. U kunt uw snoeiafval tot en met 1 november aanmelden via het formulier “aanmeldformulier takkenroute” op onze website http://www.westerkwartier.nl/takken Aanmelden takkenroute Wanneer u zich heeft aangemeld en heeft betaald, krijgt u hiervan per mail een bevestiging. In deze bevestiging staat ook de dag genoemd waarop we uw snoeiafval komen halen en de verdere details. Inwoners die geen gebruik kunnen maken van een computer of internet en toch gebruik willen maken van de takkenroute kunnen tijdens de openingstijden van de locaties in Leek en Zuidhorn een formulier aan de balie invullen. U kunt daar met de pin betalen. U krijgt dan uw inzamel dag van de takken per post/email toegestuurd. Kosten u voor 0-3m3 zijn de kosten € 20,00 u voor 3-6m3 zijn de kosten € 45,00 *1 m3 is een meter hoog, een meter breed en een meter lang Aanbieden We halen de takken met een aparte inzamelwagen op. We verzoeken u het snoeiafval gebundeld aanbieden met een maximale lengte van 1 meter en een maximaal gewicht van 25 kg per bundel (max. 1 m³).

UITNODIGING DE VOORUITKIJKSPIEGEL
Hoe ziet de gemeente Westerkwartier eruit na de coronacrisis? Wat hebben we geleerd? Gaan we dingen anders doen? Of gaan we door op de manier waarop we het altijd al hebben gedaan? U kunt meekijken in de vooruitkijkspiegel. De gemeenteraad nodigt u uit! Dinsdag 20 oktober, 19.30 uur Kijk mee via de livestream: http://www.westerkwartier.nl/vooruitkijkspiegel Praat mee via WhatsApp: 06 34 44 77 59 Sprekers - Yvonne Turenhout, directeur-bestuurder van CMO STAMM, Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe - Jouke van Dijk, hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse aan de Rijksuniversiteit Groningen - Aleid Brouwer, lector bij NHL Stenden en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen Meer informatie? Neem dan contact op met de griffie via griffie@westerkwartier.nl

CASTRATIE- EN STERILISATIEACTIE VOOR KATTEN VAN INWONERS MET EEN MINIMUMINKOMEN
Stichting De Dierenambulance voor het Westerkwartier houdt in november aanstaande een castratie- en sterilisatieactie voor katten van inwoners met een minimuminkomen. De ingreep kost in november € 5,- per kat. Actie De Dierenambulance haalt de dieren ’s morgens op van een locatie in Grootegast en brengt ze na de ingreep aan het eind van de middag terug op dezelfde plaats. Hier kunnen de eigenaren hun kat(ten) weer ophalen. Meedoen Inwoners kunnen meedoen aan deze actie als zij bekend zijn bij de Voedselbank Westerkwartier of een kopie van het ‘Toekenningsbesluit minimabeleid’ van de gemeente Westerkwartier kunnen laten zien. Aanmelden Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@dierenambulancewesterkwartier. nl met de volgende gegevens: naam eigenaar, adres, postcode, telefoonnummer, naam kat, of het een poes of kater is en of deze wel of niet gechipt is. Na aanmelding maakt De Dierenabulance een afspraak voor een datum en wordt informatie gegeven over het brengen en halen van uw kat(ten).

KAPMELDING
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende melding hebben ontvangen voor het kappen van: u 1 berkenboom aan de Besheerspolder 35 te Grijpskerk
De melding ligt vanaf nu twee weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier. Op basis van de nog geldende APV van de voormalige gemeente Zuidhorn moeten de kapmeldingen die betrekking hebben op het grondgebied van de voormalige gemeente Zuidhorn nog in de krant gepubliceerd worden.

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594  info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast - Tolberterstraat 66, Leek - Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Uitsluitend op afspraak Tel.:  14 0594 / info@westerkwartier.nl
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Gemeentenieuws
  • Gemeenteapp
  • Begroting-2020
  • Img 6093
  • Bladkooien
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Raadsvergadering-stemming

Gemeenteraad Westerkwartier gaat weer in gemeentehuis Zuidhorn vergaderen

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
wanden verplaatst om meer ruimte in de zaal te creëren
Lees verder →
Middag-humsterland fakkert

Fotowedstrijd Het Groninger Landschap

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
dertien mooiste ingestuurde foto’s worden gebruikt in de kalender van 2022
Lees verder →
Geit-pixabay

Voorlopige stop op geitenhouderijen in het Westerkwartier

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
rondom geitenhouderijen een grotere kans op longontsteking
Lees verder →
Streekproducten markt

Streekproductenmarkt Nienoord in het teken van de feestmaand

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De kramen zijn ook extra feestelijk aangekleed.
Lees verder →
Legio-run-2017 (4)

Geen Legio Run in 2021

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
Met de organisatie zou een eventueel gezondheidsrisico genomen kunnen worden
Lees verder →
Ovgz nam (10)

Gaspijp tussen Warffum en Grijpskerk

03 december 2020    Zuidhorn-nieuws
De NAM wil in Warffum stoppen met het behandelen van opgepompt aardgas en wil een nieuwe pijp aanleggen om het gas op de NAM-locatie in Grijpskerk te bewerken.
Lees verder →