Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over Coronavirus, kapmeldingen en jury gevraagd voor Leefbaarheidsprijs

2 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 2 juni 2020
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

CORONAVIRUS
Als gemeente Westerkwartier volgen we de landelijke richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM. We stemmen ons beleid continu en in nauw overleg af met de Veiligheidsregio Groningen.

Kijk op http://www.westerkwartier.nl/corona voor de meest actuele informatie.

Alleen locatie Zuidhorn open
Alleen de locatie Zuidhorn aan de Hooiweg 9 is open, van maandag tot en met vrijdag van 8.00-12.00 uur. Maak van te voren telefonisch een afspraak. Veel zaken kunt u ook digitaal of telefonisch vanuit huis regelen of kunnen uitgesteld worden. Kom alleen naar binnen als u zelf ook iets moet regelen en neem geen andere personen onnodig mee. Alle documenten zoals paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs kunt u alleen in Zuidhorn afhalen tussen 8.00-12.00 uur.

Niet zonder afspraak langskomen
Voor het overige kunnen inwoners de gemeente telefonisch benaderen en voorlopig niet langs komen op de gemeentehuizen. Hebt u gezondheidsklachten (verkouden, hoesten, koorts), dan vragen we u vriendelijk uw afspraak met de gemeente uit te stellen naar een later moment. 
 

Maatregelen sport 
De richtlijnen voor sport(activiteiten) vindt u op onze site http://www.westerkwartier.nl/corona Hebt u vragen, dan kunt u een mail sturen naar sportmaatregelen@westerkwartier.nl.

Afvalinzameling
 KCA-depot Noordhorn 
Het KCA-depot Noordhorn is gesloten. 
 Grofvuilroute 
De grofvuilroute wordt niet gereden. Wij gaan later kijken of we deze route nog in kunnen halen. 
 Takkenroute en snoeiafval 
De takkenroute wordt dit voorjaar niet meer gereden, maar wel in het najaar. Zodra er een datum bekend is zal dit worden gecommuniceerd via de daarvoor bestemde kanalen. 
Wij adviseren u, indien mogelijk, dit naar één van de milieustraten te brengen.

Milieustraat de Tweemat
Door de maatregelen die zijn genomen, is de wachttijd bij de Milieustraat De Tweemat in Grootegast op de meeste dagen opgelopen. Door de drukte kan het voorkomen dat wanneer u op een doordeweekse dag na 15.30 uur en op zaterdag na 13.15 uur langs komt, u lang moeten wachten en uiteindelijk niet meer naar binnen kunt. 
Het advies is dan ook om: 
 door de week de milieustraat niet te bezoeken tussen 11.30 en 12.00 uur en na 15.30 uur; 
 liever niet op zaterdag de milieustraat te bezoeken of; 
 als u op zaterdag langskomt liever niet na 13.15 uur. 
Gunstige bezoektijden 
Rustigere periodes om langs te komen zijn door de week tussen 10.30 en 11.30 uur en tussen 13.30 en 15.30 uur.

Wat kunt u afgeven op de milieustraat?
De milieustraat is bedoeld voor afval dat u niet mee kunt geven met het huishoudelijk afval. Grofvuil (zoals bijvoorbeeld oude meubels en vloerbedekking), groenafval, Klein Chemisch Afval (KCA), asbest en bruin- en witgoed kunt u aanbieden op de milieustraat. Voor meer informatie: http://www.westerkwartier.nl/milieustraat Heeft u alleen groenafval dan adviseren wij u dit naar de Vagroen locatie TOP Gaarkeuken te brengen. Over het algemeen zijn hier geen/ korte wachtrijen.

KAPMELDING
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende melding hebben ontvangen voor het kappen van: 
• 2 essen aan de Clantlaan 1 te Grijpskerk 
De melding ligt vanaf nu twee weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier. Op basis van de nog geldende APV van de voormalige gemeente Zuidhorn moeten de kapmeldingen die betrekking hebben op het grondgebied van de  voormalige gemeente Zuidhorn nog in de krant gepubliceerd worden.

GEZOCHT: JURYLEDEN VOOR DE LEEFBAARHEIDSPRIJS
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier stelt een Leefbaarheidsprijs in. De belangrijkste doelstelling voor het instellen van de Leefbaarheidsprijs is het stimuleren van (vrijwilligers) activiteiten, die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente. Dit kan op alle mogelijke terreinen zijn, zoals sport, welzijn, cultuur, milieu, zorg, veiligheid, of juist een initiatief wat betreft het Coronavirus. Na de zomervakantie wordt de leefbaarheidsprijs uitgereikt. 
Leefbaarheidsprijs 
Voor een goed woon- en leefklimaat zijn allerlei voorzieningen nodig. Winkels, wegen, dorpshuizen, scholen en sportvoorzieningen bijvoorbeeld. Het verenigingsleven speelt hierbij een belangrijke rol. Veel voorzieningen kunnen niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Zij zijn voor de leefbaarheid van een dorp dus van groot belang. Het gemeentebestuur draagt deze mensen een warm hart toe. 
Juryleden 
Voor deze Leefbaarheidsprijs zijn wij op zoek naar juryleden. De juryleden die we zoeken zijn inwoners, die een brede betrokkenheid hebben bij het maatschappelijke leven in de gemeente. 
De jury vertegenwoordigt inwoners uit verschillende leeftijdscategorieën en uit verschillende dorpen. Mocht u belangstelling hebben, dan kunt u voor 15 juni een mail met uw naam, leeftijd en woonplaats sturen naar leefbaarheid@westerkwartier.nl 
Wilt u ook aangeven waarom u graag jurylid wilt worden?

TIJDELIJKE OMLEIDING LETTELBERTERDIJK 
Bij de bouw van het nieuwe gemaal en de nieuwe inlaat aan de Lettelberterdijk moet ook in de kade gewerkt worden. Om ervoor te zorgen dat de woningen goed bereikbaar blijven en fietsers gebruik kunnen blijven maken van de  dijk, wordt tijdelijk een omleidingsweg aangelegd. Deze omleiding geldt vanaf 3 juni en duurt ongeveer 5 maanden. 
Afsluiting Klaas Doornbosbrug 
Vanaf 3 juni 2020 wordt de Klaas Doornbosbrug afgesloten. Deze wordt de komende periode opgeknapt. Hierna kan de brug weer de verbinding vormen tussen de Lettelberterdijk en de -boezem. In het najaar is de loopbrug weer open voor publiek.
Werkzaamheden in nazomer en najaar 
De Lettelberterbergboezem is tijdens de sluiting bereikbaar via de Hoendiep ZZ. In de nazomer en het najaar worden er ook werkzaamheden uitgevoerd aan de kade van de Hoendiep ZZ en aan de kades in de  lettelberterbergboezem. Dan kan er geen gebruik gemaakt worden van deze wandelroute. Kijk voor meer informatie over het project op http://www.zuidelijkwesterkwartier.nl

WEGSTREMMING JONKERSVAART 58 TE JONKERSVAART
In verband met een gevaarlijke situatie voor het verkeer wordt met ingang van dinsdag 2 juni 2020 de weg ter hoogte van Jonkersvaart 58, gestremd voor alle verkeer met uitzondering van fietsers. Deze stremming duurt ongeveer drie weken en in deze periode zal de berm en het talud worden hersteld. De hulpdiensten zijn geïnformeerd en men kan omrijden via een ingestelde omleidingsroute. Deze route wordt op locatie aangegeven

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594  info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast - Tolberterstraat 66, Leek - Molenstraat 45, Marum

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Maatregelen-tot-1-september
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Avond4daagse 2023 (11)

Avondvierdaagse Zuidhorn 2024: Record aantal kinderen uit Noordhorn en Zuidhorn in beweging

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Starttijden en routes voor de 5km en 10km en start/finish-locaties
Lees verder →
Tentdienst

Tentdienst tijdens de feestweek in Noordhorn

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De tentdienst brengt mensen uit Noordhorn en omgeving uit de verschillende kerken samen.
Lees verder →
Stekkie

Vissen is Cool!  Jeugdvergunning of jeugdvispas (de verschillen)

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Tip van hengelsportvereniging Noordhorn
Lees verder →
Leefbaarheidsprijs visvliet vitaal 2023

Welke vereniging volgt Visvliet Vitaal op met leefbaarheidsprijs 2024

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Wie nomineert u voor de lee­fbaarheidsprijs in het Westerkwartier?
Lees verder →
Ondertekening overeenkomst bouw coulissen oostindie leek - 22 mei 2024

Overeenkomst getekend voor Coulissen, een bijzonder project in Oostindie Leek

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
bouw van de woningen begint in september
Lees verder →
Vyber-e-bikes-test-winnaar-2024-def

Tweewielerhuis Noordhorn leverancier bekroonde VYBER fietsen

22 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Fietsen doorstaan met vlag en wimpel de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest
Lees verder →