De nieuwe winkel
De verplaatsing van de Hoofdstraat naar De Overtuinen past helemaal in de vernieuwing van het centrum in Zuidhorn. “De nieuwe winkel ligt dichtbij de parkeergarage die volgend jaar gereed komt. Vanuit de lunchroom hebben de klanten dan een prachtig uitzicht op het nieuwe plein. “Tegelijkertijd is dit ook het moment waarop we de winkel helemaal naar onze ideeën in kunnen richten.” Want wie de laatste trends op bakkerijgebied wil zien, moet zeker eens gaan kijken bij Staghouwer. De traditionele lange toonbank heeft plaatsgemaakt voor grotendeels zelfbediening, waar klanten zelf hun producten uit kunnen zoeken. In een hoek van de winkel staat een echte molen! Klanten kunnen hier zelf het graan malen van tarwe, rogge of spelt, waarmee ze thuis hun eigen brood kunnen bakken. Zo wordt winkelen bij Staghouwer een belevenis.
Nostalgisch en sfeervol
De winkel is ingericht met natuurlijke materialen en warme kleuren. “Het bakkersvak staat voor ambachtelijk en authentiek en die sfeer willen we ook uitstralen in de winkel.” zegt Marjan. Ook de lunchroom ademt de nostalgische sfeer van vroeger uit. Dit komt mede door de schilderingen van kunstenares Frouwina Bloem die oude taferelen uit Zuidhorn en omgeving laat herleven op de muren van de lunchroom.
Grondstoffen van dichtbij
Hoewel het bedrijf in alle opzichten een bedrijf van deze tijd is, is het ambachtelijk vakmanschap bewaard gebleven. Staghouwer hecht veel waarde aan de authenticiteit van de producten en dus ook van de grondstoffen. Waar het kan worden die dicht bij huis ingekocht. Zo komt de tarwe uit Feerwerd, de rogge uit Vlagtwedde en het spelt uit Kloosterburen. En de aardbeien van de gebakjes... die komen uit Noordwolde.
Naast deze kwalitatieve grondstoffen is het stukje vakmanschap van de bakkers van Staghouwer natuurlijk onmisbaar. En daar verandert eigenlijk niets aan. Zij blijven doen waar ze goed in zijn: lekker brood bakken.
Echte Bakkersgilde
Van de 1.600 ambachtelijke bakkers in Nederland zijn er slechts 225 toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Het Gilde stelt hoge eisen op gebied van brood- en banketkwaliteit, maar ook op gebied van bediening, uitstraling, hygiëne en klantvriendelijkheid. Bakkers die aan alle eisen voldoen mogen zich Echte Bakker noemen en het bekende gele kwaliteitslogo voeren. Bovendien mogen ze gebruik maken van alle kennis die bij het Gilde aanwezig is. Voor klanten is het gele logo een garantie voor kwaliteit.
Staghouwer, de Echte Bakker De Overtuinen 7A in Zuidhorn
14-07-2010 WIZ