Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuw bestuur Oranjemarkt Zuidhorn pakt handschoen op en heeft er zin in!

24 december 2022    Zuidhorn-nieuws
10 januari eerste vergadering over Oranjemarkt 2023
Bestuur oranjemarkt 2023

Na verschillende noodkreten van de Oranjemarkt Zuidhorn om meer bestuursleden was er toch een knuppel in het Hoenderhok voor nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Toen (met pijn in ’t hart) bekend werd gemaakt dat de Oranjemarkt in 2023 niet meer georganiseerd kon worden door een gebrek aan vrijwilligers ging er een golf van ontzetting door het dorp. Dit kan toch niet gebeuren???

Een aantal mensen vond elkaar en vormde een nieuw en enthousiast team om de stok over te nemen. Stok, want het is een hele klus om de Oranjemarkt te organiseren. Vooraf veel overleg met gemeente, ondernemers, politie, brandweer en veiligheidsregio en dan heb je het nog niet eens over het afhandelen van aanmeldingen, indelen markt, aansturen vrijwilligers en ga zo maar door.

Gelukkig liggen er draaiboeken klaar en oudgediende Theo Oostenbrug blijft nog een jaar. Hij maakt de 20 jaar vrijwilligerswerk bij de Oranjemarkt vol! Hij zal ( vast samen met vrouw Jettie ) de kennis doorgeven om de editie 2023 weer een groot succes te laten zijn.

Nieuwkomer als voorzitter
Jan Sagel is de nieuwe voorzitter. Een “nieuwkomer” in het dorp en gaat de kar samen met het jonge bestuur trekken. Jan is gevraagd door buurvrouw Mascha Oostenbrug Houwing en reageerde gelijk positief. "Zo wordt je als nieuwe bewoner betrokken bij wat er in een dorp leeft".

Bewoners Oostergast betrekken bij dorp
Lotte Hospers sluit daarop aan en wil ook met name de bewoners van de Oostergast benaderen om vrijwilliger te worden. “Daar wonen genoeg mensen die best wel een handje willen helpen” zegt ze. “Als nieuwkomer in een dorp weet je de weg vaak niet te vinden in het verenigingsleven”.

Bestuur
Jan Sagel;  "Ik heb tijd zat" vormt samen met Jasper Stel en Laurien Zeemans, Mascha Oostenbrug Houwing, Angela Wagenaar, Anouschka van Helden-Maasbommel, Bettie Mioch, Hans Roede, Theo Oostenbrug, Roland Turksema en Lotte Hospers het bestuur.

Vrijwilliger worden
Mocht je je als vrijwilliger willen aanmelden om mee te helpen op de dag zelf, heel graag. Meld je aan via www.oranjemarktzuidhorn.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Woensdag 29 maart aftrap toeristisch seizoen Westerkwartier

22 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Presentatie nieuwe kinderkaart, uitwisselen foldermateriaal en netwerken
Lees verder →
Huizekleinnienoord

Verkoop gemeentehuis Leek – kans voor nieuwbouw

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Gemeentehuis Leek blijft open tot in het voorjaar 2024
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over netwerkbijeenkomst Startende ondernemers, Takkenroute & aftrap toeristisch seizoen

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 maart 2023
Lees verder →
Laptop-smartphone

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →