Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Monument van delen spoor,- en tafelbrug Zuidhorn

9 januari 2018    Zuidhorn-nieuws
Historische Kring Zuidhorn zoekt nog kunstenaar
Oplegknooppunt spoorbrug

In de periode van de vervanging van de oude bruggen bereikten de Historische Kring Zuidhorn diverse verzoeken iets ter herinnering aan de oude bruggen, met hun karakteristieke constructie met klinknagelverbindingen, te bewaren. De herinnering aan de oude bruggen over het Van Starkenborgh kanaal blijkt sterk te leven onder de mensen.

Van de oude tafelbrug tussen Noord- en Zuidhorn zijn eerder al enkele constructief karakteristieke elementen veilig gesteld, nu komen daar nog elementen van de oude spoorbrug bij. 

De formele overhandiging aan de Historische Kring Zuidhorn wordt verricht door mevrouw Bernadette Paping-Geertman, projectmanager van ProRail te Utrecht. De overhandiging vindt plaats bij de bouwkeet van het constructiebedrijf Max Boegl, bij de nieuwe spoorbrug, aan de oostzijde (de 'Zuidhornse kant') van het Van Starkenborgh kanaal, op dinsdag a.s. 16 januari, om 13.00 uur.

Door het verzamelen van stukken van de oude bruggen ontstaat de mogelijkheid van een monument, dat dan ergens langs het kanaal gezet zou moeten worden.

De betrokken bedrijven en overheden willen graag meewerken. Er moet nog een kunstenaar gevonden worden die een ontwerp voor het monument kan maken.

» Meer over dit dossier

  • Leggerkop afelbrug
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →