Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Mollema onthult record bedrag voor huizen in Bangladesh

26 augustus 2015    Zuidhorn-nieuws
Door actie van de Wereldfoundation is een bedrag van EUR 578.237 opgehaald.
Fitesvooreenhuis2015

Zweetdruppels vermengden zich gisteren met een enkele traan op de gezichten van de ruim 370 deelnemers die fietsend, (hard)lopend of zelfs steppend de 2.645 meters hoge Galibier beklommen. Door deze actie van de Wereldfoundation is een bedrag van EUR 578.237 opgehaald. De deelnemers kregen bij de beklimming steun van Bauke Mollema, die als ambassadeur van Fiets en Loop voor een Huis samen met de deelnemers de Franse Galibier beklom. Met dat bedrag kunnen 578 stormvaste huizen worden gebouwd voor arme gezinnen in Bangladesh.

Nederlands` beste wielrenner Bauke Mollema bereikte gisteren als eerste de top van de Alpenreus. Maar dat was niet zijn doel. Mollema voorafgaand aan de rit: "Ik ben hier om het goede doel Fiets voor een Huis te ondersteunen en om alle deelenemers die zich daar fietsend of lopend voor inzetten toe te juichen. Ik ben blij om hier zoveel enthousiaste mensen te zien. Vandaag wordt hun harde werk omgezet in concreet resultaat. Ik weet als geen ander hoe belangrijk een stabiele thuissituatie is om te kunnen presteren en de prestatie van de deelnemers helpt de mensen in Bangladesh om verder te kunnen bouwen aan hun eigen toekomst. Voor veel mensen wordt het vandaag afzien, maar een goed doel voor ogen geeft altijd een extra stimulans."

Alle sportievelingen moesten minstens EUR 1.000 sponsorgeld meebrengen. Voor iedere EUR 1.000 sponsorgeld wordt via een microhypotheek één woning voor een gezin in Bangladesh gerealiseerd. Zo droegen de deelnemers figuurlijk een steentje bij voor betere huizen in Bangladesh. Om dit te symboliseren namen ze allemaal een DUPLO steentje mee de Galibier op en bouwden op de top samen een huis.

Fiets en Loop voor een Huis is een initiatief van de Wereldfoundation, zij realiseert de huizen in Bangladesh samen met Woord en Daad. Initiatiefnemer Gerald Holtvlüwer: `Het is alweer de derde keer dat we dit evenement organiseren en het enthousiasme hier neemt alleen maar toe. We hebben weer met elkaar de berg bedwongen, omdat we vinden dat mensen in Bangladesh ook een stevig huis verdienen. Wij een huis, zij een huis. Dat is, nog steeds, onze grootste motivatie.` Anton van Steenis, van Accountantskantoor Van Harberden en partner van Fiets voor een Huis beaamt dit: `Sportiviteit combineren met dit prachtige doel heeft voor ons echt meerwaarde. We zien uit naar volgend jaar, met hopelijk nog veel meer deelnemers en meer huizen voor Bangladesh!`

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Papegaai (1)

Open dag bij Dierenweide Oostergast

01 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Ontmoet Tamme Tommie uit Kollum
Lees verder →
Afgelast

Komfeest Zuidhorn afgelast vanwege aangescherpte Coronaregels

30 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Domper op initiatief
Lees verder →
Theaterschool-2019

13.430 euro voor cultuur in Westerkwartier van Prins Bernhard Cultuurfonds

30 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Zoals drive-in voorstelling De Pineut mmv Jeugdtheaterschool Zuidhorn
Lees verder →
Laptop-toetsenbord

Zuidhorner verdacht van Cybercrime

30 september 2020    Zuidhorn-nieuws
ingelogd op een aantal privé accounts
Lees verder →
Bunker

In vogelvlucht over bunker

29 september 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Stephan Oosterbaan maakt video
Lees verder →
Steven klein nijenhuis bron website

Quote positief over Herberg Onder de Linden Aduard

29 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Happen bij een Groningse gouwe ouwe in een nieuwe jas
Lees verder →