Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Miniconferentie armoedebeleid onderdeel werkbezoek staatssecretaris Jetta Klijnsma

28 oktober 2015    Zuidhorn-nieuws
Hoe geeft de gemeente vorm aan armoedebeleid en inkomensondersteuning binnen het sociaal domein?

Hoe geeft de gemeente vorm aan armoedebeleid en inkomensondersteuning binnen het sociaal domein? Welke rol heeft de overheid? Wat verwachten we van maatschappelijke organisaties? Wat is de eigen kracht van mensen die arm zijn? Wordt de Voedselbank ooit overbodig?

Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde op de miniconferentie ‘Armoedebeleid in het sociaal domein’ op vrijdagmiddag 6 november in Zuidhorn. Deze conferentie maakt deel uit van een werkbezoek van het landelijk overleg Intensivering armoede- en schuldenbeleid aan de provincie Groningen. Naast staatssecretaris Jetta Klijnsma zijn hier ook vertegenwoordigers van landelijke organisaties op het gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening bij aanwezig. In de ochtend bezoekt het landelijk overleg de Kredietbank Noordoost Groningen en de Synagoge  in Appingedam.

Onderdelen van de conferentie zijn onder meer een presentatie over schuldhulpverlening en bewindvoering door de Volkskredietbank Noordoost Groningen,  een presentatie over de contouren van een nieuw armoedebeleid van de gemeente Zuidhorn en een  reflectie op de presentaties en discussie door staatssecretaris Jetta Klijnsma.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga (Appingedam) en wethouder Bert Nederveen (Zuidhorn), beide lid van  de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten)- commissie Werk en Inkomen, organiseren deze miniconferentie.

Voor wie
Voor de conferentie zijn wethouders, directeuren, managers en beleidsambtenaren Sociale Zaken/Sociaal domein, lokale en regionale organisaties op het gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening en deelnemers van het landelijk VNG overleg uitgenodigd.

Landelijk overleg
Aan het landelijk overleg Intensivering armoede- en schuldenbeleid nemen onder meer deel: het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (staatssecretaris Jetta Klijnsma), de VNG en een groot aantal landelijke organisaties op het gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening zoals de Kinderombudsman, Kerk in Actie, Humanitas, Leger des Heils, Voedselbanken Nederland, Stichting Leergeld, Jeugdcultuurfonds, Jeugdsportfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Jarige Job en het Nibud.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →