Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Middag-Humsterland als merk in de markt

26 september 2017    Zuidhorn-nieuws
Wordt het Middag-Humsterland “Het Pompeï van het Noorden?”
Overleg mh

Afgelopen woensdag verzamelden zich 25 ondernemers en inwoners van het prachtige Middag-Humsterland in Museum Wierdenland te Ezinge om als werkgroep te beginnen aan de regiomarketing van hun geliefde streek.

Deze werkgroep is gevormd naar aanleiding van het ‘Visiedocument Middag-Humsterland’, waarin de regiomarketing als een van de speerpunten van de komende jaren naar voren kwam. Dit visiedocument werd aan het begin van de week officieel vastgesteld door de gemeenteraad van de Gemeente Zuidhorn, die ook financiële middelen ter beschikking stelde om het vervolg vorm te geven.

De Gebiedscoöperatie Westerkwartier zorgde voor deze avond de verbindingen richting de experts op het gebied van regiomarketing en schakelde een aantal studenten in die vervolgonderzoeken gaan doen. Het netwerk van de Gebiedscoöperatie Westerkwartier binnen de onderwijsinstellingen, zorgde ervoor dat deze combinaties snel gemaakt konden worden.

Onder leiding van Lector Marketing Karel-Jan Alsem en zijn collega Frits van Leer (Hanzehogeschool) werd een begin gemaakt aan de regiomarketing voor het Middag-Humsterland. Alsem maakte de werkgroep leden snel duidelijk dat regiomarketing niet begint bij een website of een logo voor je regio, maar dat er goed moet worden nagedacht over wat je als regio uniek maakt en welke doelgroepen je naar je regio wilt krijgen.

Na een zeer inspirerende presentatie van Alsem ging de werkgroep uiteen om verder zelf na te denken over de unieke kenmerken van het Middag-Humsterland en de specifieke doelgroepen van de regiomarketing. Het wierdenlandschap werd al snel genoemd als echt ‘Middag-Humsterlands’ en, met de afgravingen in Ezinge, vergeleken met Pompeï. Daarnaast werd het stempel van ‘Nationaal Landschap’ als uniek bestempeld, met de daarbij horende karakteristieke kronkelende wegen en sloten.

Samen met Alsem en vier studenten van de Communicatieopleiding van de Hanzehogeschool zal de werkgroep de komende tijd verder werken aan het merk Middag-Humsterland. De studenten zullen de komende tijd het gebied in trekken om onderzoek te doen naar wat het Middag-Humsterland nou zo uniek maakt.

Mocht u ook geïnteresseerd zijn geraakt om mee te werken aan dit merk, neemt u dan contact op met de Gebiedscoöperatie Westerkwartier via info@gcwk.nl of 0594 726002.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

4 mei monument in het Wilhelminapark

1940 – 1945: Opdat wij niet vergeten

24 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 4 mei – 19.30 uur: herdenking bij het monument in het Wilhelminapark in Zuidhorn
Lees verder →
Wethouder be schollema

Gemeente Westerkwartier kiest voor toekomstbestendig grondstoffencentrum

24 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
De gemeente Westerkwartier heeft circulaire ambities die aansluiten bij het Rijksprogramma Nederland circulair in 2050.
Lees verder →
Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Vrijheidsmaaltijd, Juni Fietsmaand & Europees Parlementsverkiezing

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 23 april 2024
Lees verder →
Ovtw 2024 netwerk (1)

Toeristische ondernemers ontmoeten elkaar (weer eens)

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
ledenvergadering: Podcastpresentatie en levendige discussie
Lees verder →