Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Meidendag met een voetbaltoernooi om nooit te vergeten

8 maart 2016    Zuidhorn-nieuws - Sport
Pink Panthers, Purple White Dynamite en Peender Famkes trappen een balletje in Zuidhorn
Vvz toernooi 2 maart 2016 foto 1 van 6

Op woensdag 2 maart organiseerde VV Zuidhorn voor de eerste keer het Girl Power Zaalvoetbaltoernooi. Vijftien meidenteams van acht verenigingen bespeelden de arena van sporthal Quick Silver S. In de leeftijdscategorieën ME, MD en MB voetbalden zij om de prestigieuze bokaal van dit unieke evenement.

‘Een echte meidendag met een toernooi om nooit te vergeten’, zo meldden initiatiefnemers Simon Martini, Anita Bijlholt en Hans Tuk vooraf in het persbericht. Dat dit meidenvoetbalevenement in de voorjaarsvakantie plaatsvond werd eerst nog als een uitdaging bestempeld. Al snel bleek dat er volop enthousiasme was van zowel Groningse als Friese voetbalsters.

Creatief georganiseerd
Er kon worden ingeschreven onder fantasienamen en dat gaf een kleurrijke toernooibezetting. Onder andere de Pink Panthers, Purple White Dynamite, de Peender Famkes, de Kanaries en de Supergirls waren van de partij. De teams werden woensdag getrakteerd op een leuk en slim georganiseerd voetbaltoernooi.

De poules waren gelijkwaardig samengesteld en door de compacte wedstrijdschema’s kon er vlot worden doorgespeeld. Het speelprogramma, de uitslagen en de standen werden ‘realtime’ geprojecteerd op een groot scherm, een primeur die prima werd ontvangen. Voor gezellige muzikale omlijsting in de zaal en in de kantine was ook al gezorgd. De goaltune die was geleend uit de Euroborg maakte het spektakel compleet.

Elk deelnemend team ontving natuurlijk een prijs. In de ME-categorie, de poule van de jongste deelnemers, sleepten de Kanaries van FC Grootegast de eerste prijs binnen. Bij de MD-meiden gingen de Tigers van vv Niekerk er met die prooi vandoor en bij de MB-dames waren dat The Blue Ladies van vv Zuidhorn.

Volgend meidentoernooi 4 juni
De organisatie kon behalve op de eigen clubvrijwilligers ook rekenen op ondersteuning door vier studenten van de opleiding Sport&Bewegen van het Alfa College. Zij namen de wedstrijdleiding en de arbitrage voor hun rekening.

VV Zuidhorn kan gezien de vele positieve reacties terugkijken op een geslaagde primeur van het Girl Power Zaalvoetbaltoernooi 2016. Vooruitkijken doet de vereniging natuurlijk ook: op zaterdagmiddag 4 juni organiseert zij opnieuw een meidentoernooi en dat zal worden gespeeld op de grasvelden aan het Johan Smitpark in Zuidhorn.

  • Vvz toernooi 2 maart 2016 foto 2 van 6
  • Vvz toernooi 2 maart 2016 foto 3 van 6
  • Vvz toernooi 2 maart 2016 foto 4 van 6
  • Vvz toernooi 2 maart 2016 foto 5 van 6
  • Vvz toernooi 2 maart 2016 foto 6 van 6
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Slide

Kom in Zuidhorn evenement de moeite waard

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten
Lees verder →
Foto-expositie archief

Fotogroep InFocus zorgt voor kleurexplosie van Rudie Wiersma Fotografie

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus is een enthousiast groepje amateurfotografen met uitvalsbasis Zuidhorn.
Lees verder →
Nikijacobs

The Ballad of Mauthausen – Aduarder Abdijconcerten

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Niki Jacobs & Band
Lees verder →