Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Leerlingen Kunstbedrijven Westerkwartier voor 800-koppig publiek

18 juli 2016    Zuidhorn-nieuws
Met Babette van Veen en Reinout Douma
Kunstbedrijven-collage

Op donderdag 7 juli jl. vertoonden ruim 196 leerlingen van Kunstbedrijven Westerkwartier hun muzikale kennen-en kunnen aan een ruim 800-koppig publiek in de ruim opgezette grote zaal van Sportcentrum Leek.

Op het programma stonden vijf orkesten van muziekschool  Kunstbedrijven Westerkwartier, met als thema Goede Tijden, Kunstbedrijven,te weten het klarinetorkest o.l.v. Izebrand de Boer, het koperorkest o.l.v. Durk Krol. Tijdens dit optreden meldde zich spontaan Gea Leegstra, moeder van een de leerlingen, om de solo op zich te nemen in de “ ten seconds of fame” van Douwe Bob's “Slow down”.

Het saxofoonorkest o.l.v. Jildou Renema vervolgde het programma en sloot het dwarsfluitorkest “ Dubbel& Dwars” o.l.v. Mirjam Kok en Lindy Adema het voorprogramma af.

Het schoolorkest “Metropool  KW”, o.l.v. Roelf Postma  stond als hoofdact geprogrammeerd en hadden de eer om actrice,zangeres Babette van Veen met haar pianist,arrangeur Reinout Douma te begeleiden, alhoewel deze twee solisten het juist andersom interpreteerden, gezien het niveau van de orkesten.

Babette, Reinout en “Metropool KW” trakteerden het publiek op een zestal nummers, waarvan haar eigen nummers  “Ik Loop” ,afkomstig  van het album “Hartenvrouw” en “Kleine Strijder”, speciaal geschreven voor “Het vergeten kind”,waar Babette ambassadrice voor is, als eerste twee nummers ten gehore werden gebracht.

Babette lichtte telkens heel ontspannen haar nummers toe, waarom zij deze gekozen had voor deze avond. Het programma werd vervolgd met Arthur Hamilton's overbekende jazzstandard “Cry me a River”, in een prachtig arrangement van Kunstbedrijven's arrangeurskoppel Sebastian Demydczuk en Roelf Postma, “ Makin Whoopee”, “My Baby just cares for me en als toegift Bobby Troup's “Route 66”.

Met “ Route 66” luidde Babette en Reinout met Kunstbedrijven Westerkwartier de zomerreces 2016  in en mag muziekschool  Kunstbedrijven Westerkwartier terugkijken op een succesvol seizoen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Natuurvlees (1)

Eerste vlees van de Natuurvleescoöperatie Westerkwartier heerlijk!

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
extra verdienmodel boeren, meer en beter rekening gehouden met dier en natuur, geld blijft grotendeels in de regio en minder CO2-uitstoot
Lees verder →
Politie-

Politiewerk vanuit Zuidhorn tijdens verbouwing bureau Leek

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
Huidige bureau Zuidhorn gaat op termijn verdwijnen
Lees verder →
Vrachtwagen

CDA – Westerkwartier vraagt aandacht i.v.m. de wachttijden bij de brug in Gaarkeuken.

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
Oproep om de enquête voor 10 februari in te vullen
Lees verder →
Waterpark

Waterpark vanuit de lucht

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Stephan Oosterbaan maakt video over de Waterpark
Lees verder →
2xtreme a

Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” laat zien wat zij in huis heeft

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Jaarlijkse showavond in Sportcentrum Eekeburen
Lees verder →
Olav isak  reigersberg eigen foto

Zilver op NK taekwondo voor Aduarder Olav Reigersberg

23 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
drie punten te kort om de titel naar zich toe te trekken.
Lees verder →