Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Leerlingen Kunstbedrijven Westerkwartier voor 800-koppig publiek

18 juli 2016    Zuidhorn-nieuws
Met Babette van Veen en Reinout Douma
Kunstbedrijven-collage

Op donderdag 7 juli jl. vertoonden ruim 196 leerlingen van Kunstbedrijven Westerkwartier hun muzikale kennen-en kunnen aan een ruim 800-koppig publiek in de ruim opgezette grote zaal van Sportcentrum Leek.

Op het programma stonden vijf orkesten van muziekschool  Kunstbedrijven Westerkwartier, met als thema Goede Tijden, Kunstbedrijven,te weten het klarinetorkest o.l.v. Izebrand de Boer, het koperorkest o.l.v. Durk Krol. Tijdens dit optreden meldde zich spontaan Gea Leegstra, moeder van een de leerlingen, om de solo op zich te nemen in de “ ten seconds of fame” van Douwe Bob's “Slow down”.

Het saxofoonorkest o.l.v. Jildou Renema vervolgde het programma en sloot het dwarsfluitorkest “ Dubbel& Dwars” o.l.v. Mirjam Kok en Lindy Adema het voorprogramma af.

Het schoolorkest “Metropool  KW”, o.l.v. Roelf Postma  stond als hoofdact geprogrammeerd en hadden de eer om actrice,zangeres Babette van Veen met haar pianist,arrangeur Reinout Douma te begeleiden, alhoewel deze twee solisten het juist andersom interpreteerden, gezien het niveau van de orkesten.

Babette, Reinout en “Metropool KW” trakteerden het publiek op een zestal nummers, waarvan haar eigen nummers  “Ik Loop” ,afkomstig  van het album “Hartenvrouw” en “Kleine Strijder”, speciaal geschreven voor “Het vergeten kind”,waar Babette ambassadrice voor is, als eerste twee nummers ten gehore werden gebracht.

Babette lichtte telkens heel ontspannen haar nummers toe, waarom zij deze gekozen had voor deze avond. Het programma werd vervolgd met Arthur Hamilton's overbekende jazzstandard “Cry me a River”, in een prachtig arrangement van Kunstbedrijven's arrangeurskoppel Sebastian Demydczuk en Roelf Postma, “ Makin Whoopee”, “My Baby just cares for me en als toegift Bobby Troup's “Route 66”.

Met “ Route 66” luidde Babette en Reinout met Kunstbedrijven Westerkwartier de zomerreces 2016  in en mag muziekschool  Kunstbedrijven Westerkwartier terugkijken op een succesvol seizoen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Wonderwollenwereld

Expositie Wonder wollen wereld in Zuidhorn

14 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Werk van Marjan Geboers en Margot Brekelmans
Lees verder →
Scooterongeluk

Scooter botst op auto

15 september 2019    Zuidhorn-nieuws
op kruising van de Emmalaan en de Beatrixlaan
Lees verder →
Wandelen

Abel Tasman Struuntocht start in Zuidhorn

13 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Vier door het Westerkwartier op zaterdag 14 september
Lees verder →
Techniek

Samenwerking keuzevakken Terra Oldekerk en rsg de Borgen

13 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Hierdoor vergroot je het aanbod in je onderwijs en sta je samen sterk in de regio
Lees verder →
Somdz 2 steunpilaar 2019-001

Oorkondes Steunpilaar 2019 voor voormalig bestuur Open Monumentendag

13 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Jarenlange inzet van Stichting Open Monumentendag beloond
Lees verder →
Tonko ufkes

Schrijver Tonko Ufkes wint de Freudenthalpreis

13 september 2019    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →