Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Leerlingen krijgen les van ‘het bedrijfsleven’

26 november 2020    Zuidhorn-nieuws
boeiende middag voor een groep leerlingen van klas 4
Les bedrijfsleven terra oldekerk

Al enige tijd werken Terra Oldekerk en rsg de Borgen in hun onderwijs samen om leerlingen uit de regio een breed en gevarieerd pakket aan praktijklessen te kunnen bieden. Eén van de nieuwe vakken is ‘automotive’. Hier maken leerlingen kennis met de grondbeginselen van de autotechniek. Om de lessen goed aan te laten sluiten bij de meest recente ontwikkelingen in het bedrijfsleven, worden er o.a. ook gastlessen door professionals uit het bedrijfsleven gegeven. Deze lessen geven leerlingen een goed beeld van de actuele situatie in het vakgebied en het helpt hen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding.

Afgelopen week kregen 40 leerlingen uit de regio een interessante en leerzame les van Richard Schaafsma op Terra Oldekerk. Hij is commercieel buitendienst medewerker van Rijpma Automaterialen. Hij deelde met de leerlingen zijn ervaringen in het werk als buitendienst medewerker en als werkplaatschef bij een grote garageketen. Richard zorgde voor een boeiende middag voor een groep leerlingen van klas 4.

De afwisseling tussen praktijkcasussen, een inkijkje hoe technische problemen op te lossen zijn en de interactie met de groep bezorgden ons een leerzame middag.  ‘Het geven van gastlessen door mensen uit het bedrijfsleven juichen we bij Terra van harte toe’, aldus één van de schoolleiders van Terra, dhr. Groenewolt. ‘Zo brengen we de leerlingen al vroeg in contact met de wereld waar ze na hun schoolloopbaan terecht kunnen komen. We hebben bijvoorbeeld ook een gastles mogen ontvangen van iemand van Husqvarna, die gespecialiseerd was in tuin- en parkmachines en landbouwmechanisatie. Heel stimulerend. Op deze wijze bereiden we onze leerlingen goed voor op hun toekomst en bieden we hen een leerzaam en gevarieerd lesaanbod.’

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kunstbedrijven muziekonderwijs grootegast  int holt (1)

Nieuw Kunstencentrum,  Nieuwe Naam, Nieuwe Kansen

19 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Kunstbedrijven Westerkwartier en Stichting Muziekonderwijs Grootegast wordt 'Het KunstKwartier'
Lees verder →
Lezen kind

Voorleesexpress en nationale voorleesdagen

19 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
20 t/m 30 januari zijn er weer de Nationale voorleesdagen.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over milieupuut en textielpuut, begraafplaatsenbeleid en nationale voorleesdagen

19 januari 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 19 januari 2020
Lees verder →
Terra oldekerk

Open Dag Terra Oldekerk dit jaar online!

18 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Digitaal kennismaken, rondkijken, sfeer proeven…
Lees verder →
Fanerweg

Provincie zet zich in voor schonere lucht

16 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
In het Schone Lucht Akkoord maken provincies, gemeenten en het Rijk afspraken over acties en maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren
Lees verder →
Ovgz nam (10)

Subsidie voor wijken en dorpen die van het aardgas afgaan

15 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Projecten om een wijk of dorp van duurzame warmte te voorzien kunnen subsidie van de provincie krijgen. In totaal is hiervoor € 4 miljoen beschikbaar.
Lees verder →