Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Leerboot voor techniekafdeling van de Nijeborg

26 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Met het gebruik van deze boot leren de leerlingen in de praktijk hoe ze de bedrading aan moeten leggen voor elektrische apparaten aan boord.
Leerboot voor nijeborg-1

De techniekafdeling van de Nijeborg van rsg de Borgen werkt steeds nauwer samen met het bedrijfsleven en andere scholen. Een concreet voorbeeld hiervan is de ‘leerboot’ die de school voor vmbo in Leek van ROC Friese Poort heeft gekregen. Afgelopen week werd de boot met vereende krachten op de Nijeborg afgeleverd. Even leek het erop dat hij niet in het lokaal zou passen. Maar dit is uiteindelijk toch gelukt met een kraan van de Firma Stuut, die op de millimeter nauwkeurig moest manoeuvreren. Na de zomervakantie kunnen de leerlingen met deze boot uitdagende opdrachten uitvoeren.

Met het gebruik van deze boot leren de leerlingen in de praktijk hoe ze de bedrading aan moeten leggen voor elektrische apparaten aan boord. In plaats van de gebruikelijke schakelborden aan de wand in het praktijklokaal kunnen ze nu aan den lijve ondervinden, hoe het in het ‘echt’ werkt. Ook leren ze hoe je een boot betimmert met op maat gemaakte kastjes.
 

Leerlingen enthousiasmeren voor techniek
rsg de Borgen wil leerlingen enthousiasmeren voor een opleiding in de techniek. Leerlingen hebben vaak geen idee wat er allemaal mogelijk is met techniek. “Techniek? Dat is niets voor mij”, wordt vaak gezegd. Er is een grote vraag vanuit de bedrijfswereld naar goed opgeleide techneuten, voor leerlingen liggen hier ongekende mogelijkheden. Het vmbo van rsg de Borgen wil de leerlingen juist laten zien hoeveel mogelijkheden er zijn om een leuke en uitdagende baan in deze steeds uitgebreidere sector te vinden.


Nieuwe ideeën uitgewerkt
Onderwijs is altijd in beweging en de techniekafdeling van rsg de Borgen wil optimaal insteken op nieuwe ontwikkelingen. Er is een bewuste keuze gemaakt om het techniekonderwijs een andere invulling te geven en met de subsidieregeling van Sterk Techniekonderwijs heeft de school hiervoor een mooie impuls gekregen. Met verschillende partners uit de regio worden de nieuwe ideeën uitgewerkt.


Enorme kick
Naast het werken aan een echte boot, gaan de leerlingen met drones aan de slag, digitaal lassen, 3D-printen en ontwerpen. Het geeft een enorme kick als ze na hun inspanningen kunnen zien dat het ook echt werkt! Leerlingen ontwikkelen zo verschillende vaardigheden die hen goed van pas komen in het bedrijfsleven. En wat is er nu leuker dan met je klasgenoten aan een gezamenlijk project te werken! Techniek is zeker niet alleen voor jongens, ook voor meiden zijn er volop leuke en uitdagende projecten en mogelijkheden.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kerk den ham wandelen t meestringa

Dorpentocht en 4 mijl van Oldehove in september

17 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Kinderloop voor 4 mijl en na afloop braderie en feesttent met dj's
Lees verder →
Begraafplaats-zuidhorn

Onderzoek historische en waardevolle graven gemeentelijke begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Van de gemeentelijke begraafplaatsen in de voormalige gemeente Zuidhorn bestaat al zo’n lijst
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak, Verkeersstremmingen en historische begraafplaatsen

16 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 augustus 2022
Lees verder →
Reitdieptocht

Zwemmen in het Reitdiep!

14 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
74e editie is op zondag 28 augustus
Lees verder →
Zonnepanelen1

Aanpassing salderingsregeling zonnepanelen vanaf 2025

10 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
het percentage gaat dan naar 64%. Dit bouwt tot en met 2030 met 9% per jaar af, om in 2031 ineens een sprong te maken naar 0%.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Openingstijden bouwvak en Verkeersstremmingen

09 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 augustus 2022
Lees verder →