Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Lauwers Consort zingt Bach! op 20 juni

9 juni 2009    Zuidhorn-nieuws
Op zaterdag 20 juni om 20.00 uur zingt het Lauwers Consort in samenwerking met organist Jan R. Luth de kleine orgelmis van Bach! Het concert vindt plaats in de Ned. Herv. Kerk

Op zaterdag 20 juni om 20.00 uur zingt het Lauwers Consort in samenwerking met organist Jan R. Luth de kleine orgelmis van Bach! Het concert vindt plaats in de Ned. Herv. Kerk te Usquert en staat onder leiding van Jan Pranger, vaste dirigent van het Lauwers Consort. Jan R. Luth speelt de kleine orgelmis en het Lauwers Consort zingt daarbij de koralen. Kaarten à€ 7,50 zijn verkrijgbaar bij de entree van de kerk.

Jan R. Luth
Jan R. Luth studeerde theologie (Kampen), Muziekwetenschap (Utrecht) en orgel (Hilversum, Amsterdam, Romanmotier). In 1986 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen op een onderzoek naar de geschiedenis van de gemeentzang en orgelbegleiding in het Nederlandse gereformeerde protestantisme. Naast zijn wetenschappelijk werk is hij actief als concerterend organist. Van hem verscheen o.a. CD met composities van Johan Sebastian Bach en Johann Ludwig Krebs.

Lauwers Consort
Het Lauwers Consort in Grijpskerk onder leiding van Jan Pranger is een kamerkoor met leden uit het hele Westerkwartier en zelfs uit Friesland. De leeftijd van de leden varieert van ca. 30 tot ca. 70 jaar. Het koor is in 1988 opgericht door haar dirigent Jan Pranger. Over het algemeen zingt het koor vierstemmige klassieke, vaak kerkelijke, muziek uit de negentiende eeuw. Veel muziek van Romantische componisten, zoals Gounod, Mendelssohn en Brückner. In het kader van het Hayden jaar willen we medio november een aantal stukken van deze componist zingen.

Voor meer informatie over dit concert kunt u contact opnemen met Henk van Dijk (voorzitter) telefoonnummer 0594-213217 of met Karolien Blijham (Secr.) telefoonnummer 0594-591885. De website van het koor is te vinden op www.lauwersconsort.nl.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Edwin slijkhuis

Edwin uit Zuidhorn wint Kleine Moere cross in Grolloo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De Kleine Moere cross in Grolloo, de zesde en tevens laatste van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit seizoen 2023-2024 is gewonnen door Edwin Slijkhuis
Lees verder →
Koos bladt

Garnwerder Glaskunstenaar Koos Bladt overleden

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Koos Bladt heeft in 2020 geexposeerd tijdens de Kunst in de Etalageroute te Zuidhorn.
Lees verder →
Oostergast-vogelvlucht

Woonlasten in ruim kwart gemeenten boven 1.000 euro

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier net eronder met 940,65, 3 % meer dan in 2023
Lees verder →
Zunobri162

Zunobri 1 werkt aan doelsaldo

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
tactiek is om KVW haar aanvallen te beperken tot slechts één schot om daarna zelf wel de bal erin te schieten.
Lees verder →
Talero jeugd

Winst voor tafeltennissers jeugd Talero

04 maart 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
De ene partij was nog mooier en spannender dan de andere
Lees verder →
Poeste

Wilbrand Poeste 40 jaar muzikant

03 maart 2024    Zuidhorn-nieuws
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” huldigt jubilaris
Lees verder →