Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Food

Op vrijdag 24 september verrichtten Henk Staghouwer, gedeputeerde Provincie Groningen, en Elly Pastoor, wethouder gemeente Westerkwartier de lancering van de Food Innovation Hub. Na de lancering werden de genodigden geïnformeerd over de Food Innovation Hub en volgde een eerste werkbijeenkomst.

Wat houdt een Food Innovation Hub in?
De provincie Groningen, gemeente Westerkwartier en de Gebiedscoöperatie Westerkwartier willen alle mooie food-initiatieven die op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan onze gezondheid, de leefbaarheid en de economie bij elkaar brengen in de Food Innovation Hub. 

Voedsel.
Het is de basis van ons leven. Het is een complex onderwerp. Het gaat niet zomaar alleen om eten. Voedsel is verbonden met de meest urgente opgaven en de belangrijkste maatschappelijke missies: klimaattransitie, circulaire economie, gezondheid en digitalisering. Er gebeurt al heel veel maar nog te versnipperd. We missen in onze regio – Stadland Groningen–Assen – op dit moment een integrerend kader. Gezamenlijk gaan we met de FOOD INNOVATION HUB dit kader bieden.

De Food Innovation Hub gaat het platform worden waar we kennis delen en krachten bundelen rondom voeding, samen voeden we de Food-agenda. De Food-agenda laat zien welke activiteiten er zijn en welke activiteiten qua netwerk, subsidieaanvragen of kennis meer aandacht nodig hebben. Hiermee maken wij onze regio sterker, duurzamer en gezonder. Dit doen wij met regionale spelers: ondernemers, overheid, bedrijven, studenten en inwoners.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Snoeien fruitbomen foto stieneke van der wal

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard weer van start

18 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
U kunt zich aanmelden!
Lees verder →
Tafeltennis ouderen

Start OldStars tafeltennis in Leek uitgesteld

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Op de reguliere dinsdagavond kan wel weer worden getafeltennist. Geïnteresseerden in tafeltennis zijn dan uiteraard welkom om een balletje te komen slaan!’.
Lees verder →
Johan hamster cu

ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Opvolger Henk Staghouwer
Lees verder →
Politie-

Drugsdealer betrapt en defensievoertuig kust boom

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
112 nieuws
Lees verder →
Leerlingen rsg de borgen

rsg de Borgen opent deuren digitaal voor leerlingen groep 8

14 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Open Festival Week opnieuw online!
Lees verder →